LIVE
🏛️ LEGEND Around the World in 80 Days record held by gülen for 13 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Centrifuge record held by carloskenan for 16 years — unbeaten!
user arinberk New Record! Atlantis Jewel
⚡ LEGEND TOPPLED arinberk toppled baran2006's 14-year legend: Mahjongg 3D Pyramid
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires
A 14-year legend has fallen! arinberk broke the Mahjongg 3D Pyramid record. See

Şeftalili Parfe

started by GökkUşAgI 27 January 2007 19-year-old topic 0 Replies 6.048
Şeftalili Parfe
Tatlılar

Malzemeler
• 3 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 2 su bardağı krema
• 3 yumurta sarısı
• 1 paket vanilya
• 4 adet şeftali
• 1 çay bardağı pudra şekeri
• 50 gr. badem

Böğürtlen sosu için:

• 150 gr. böğürtlen
• 1 çorba kaşığı pudra şekeri
• 1 çay kaşığı limon suyu

Tarif

Yumurtaları ve yumurta sarılarını, şekeri, vanilyayı ve bir tutam tuzu benmaride kremamsı bir kıvam alıncaya kadar çırpın.

Karışımı ateşten alıp, soğuyuncaya kadar çırpmaya devam edin. Soğuduğunda buzdolabından çıkardığınız kremanını önce 1/3`ünü ekleyip karıştırın. Daha sonra kalan kremayı alt üst ederek karıştırın.

Hazırladığınız kremayı dikdörtgen bir kalıba koyup, buzdolabında bir gece bekletin.

Şeftalileri ikiye bölüp, çekirdeklerini çıkarın. Çukur kısımları alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye dizip, üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Üzerlerine pudra şekeri serpip kaynatın. Su kaynamaya başladığında 3 dakika bekleyip, ateşten alın. Şeftalileri süzün, yumuşayan kabuklarını soyup, soğumaya bırakın.

Böğürtlen sosunu hazırlamak için, böğürtlen, pudra şekeri ve limon suyunu blendırda karıştırın.

Buzlukta soğutulmuş tabaklara hazırladığınız böğürtlen sosundan koyun. Üzerine parfeden istediğiniz şekilde parçalar çıkarıp yerleştirin. Yanına 2 yarım şeftali koyup, kıyılmış badem serperek servis yapın.
BEN SANA KUL KÖLE OLURDUM
AMA SEN BANA BIR GÜNLÜK YAR OLMADIN...
🖼️ image not archived
O BIZIM KAVUSMALARIMIZ A YARIM MAHŞERE KALDI!!!
This topic was opened 19 years ago. Replying will be possible soon.