LIVE
🏛️ LEGEND Oh My Eye Ah record held by carloskenan for 16 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Super Mario 2 record held by burakcan76000 for 16 years — unbeaten!
user arinberk New Record! Tek Tek Balona
user arinberk commented: Gems “Çok eğlenceli! 🔥”
user bidibidi New Record! Tek Tek Balona
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires

[CEVAPLANDI] kraliçenin bulduğu çözüm nedir???

started by betül_42 17 July 2006 20-year-old topic 12 Replies 8.412
Kral duldur, esini yillar evvel kaybetmistir. Komsu ülkenin basinda da esini yillar önce kaybetmis bir kraliçe vardir. Birbirlerine asiktirlar ama, bunu hiç dile getirmemislerdir. Getiremezler de çünkü ülkeleri, halklari birbirine düsmanlik besleyen iki ülkedir. Zaman günümüzden 500 sene önce olsa da en büyük tehlike kilisedir sonra ordu içindeki generaller, gizli haberalma teskilati vs karanlik güçler düsman ülkenin basindaki insani seven kral-kraliçe bile olsa basini giyotine gönderecek güçtedir.

Bu dengeler altinda kral, kraliçeye duygularini yazdigi bir kagidi alir çelik bir kasanin içine koyar, usaklarina ülkesini en ünlü çilingir ustasini çagirtir. Yasli çilingir ustasina dünyada hiçbir çilingirin açamayacagi kalitede bir kilit yaptirir, kilidin tek anahtari olacaktir. Anahtari boynuna astiktan sonra çilingiri öldürtür ki bir daha kimse ona baska anahtar yaptiramasin. çelik kasayi alir içine mektubu koyar kapagini kapatir, kapagin ve çelik gövdenin üzerinde bulunan halkalara kilidi takar ve kilitleyip gönderir.Kasanin yolculugu esnasinda muhalif güçler olmadik yöntemler denerler ama kasayi açmayi basaramazlar.

Kasa kraliçenin huzuruna geldiginde kraliçe ülkesinin en ünlü çilingirini çagirir ve kilidi açmasini ister. Yasli usta kilide bakar ve orijinal anahtari olmadan açilamayacagini söyler. Kraliçe elini sakagina koyar düsünür düsünür. Ve sonunda bir formül bulur. Buldugu formülle yillarca güven içerisinde yazisirlar.

Kraliçenin buldugu bu formül nedir
bu ne be... nasıl soru.. çok ilginç... harika valla..

kendimi biran senarist zannettim...

biraz düşüneyim bari...
hakkatende...bu ne be...cvp ı bulamadım ama senaryoyu cok begendım:) bu arad 500 sene once çilingirlerde baya bı şöhret sahıbıymıs hanı...bıde 500sene once celık kasa varmıydı beaa...:)
Resimler Konusmaz Derler YALAN..O Gozler neler Anlatıyor Anlayana..Anlamak isteyene..

Vazgeçersen Kaybedersin
valla 500 yıl önce yaşamadığım için bilmiyorum..
hadi bakalım size soru bunuda hemen yapında görüyüm..
soruyu yeni buldum çok hoşuma gitti..ve çözümüde çok mantıklı :)
bunun cevabını merak ettim ya...

bulduğu formül ne ya.... ?????????
bence kralice kendi ülkesindeki en ii cilingirciyi cagirtti, o sandiga bi kilit yapdirdi ama kimsenin acamicagi bi kilit, yalniz bu sefer iki anahtar olmasi lazim, kendi cilingircisinide öldürtür, ondan sonra anahtarin biri sandigin üzerinde krala geri gönderir, sonra kral davayi cakar, kendi kilidini yok eder. ve böylelikle birbirlerine sms gönderirler :D ehuehu dogrumu ??
500 sene önce sms... bari kuş falan deseydin ya... aa evet bak kuş olabilir..

kuş anahtarı taşıyabilir mi?? anahtar minyatürdür belki..
arkadaşlar kanunsuz istanbullu çözüme çok yaklaştı ama eksiklikler var..işte size büyük bir ip ucu..bu kez hemen açıklamıcam artık sayımız 3 ten fazla bulun hadi.. :)
KASA ICINDE KASACIKLAR...ORTALIK KASA DOLAR BEAA...VERDIGIN IPUCUNDAN BISE ANLAMDIM AMA SOYLE BI FIKIR UYANDIRDI ...KRALICA KRALIN GONDERDIGI MEKTIUBU OKUYAMAZ..AMA AYNI KASADAN DAHA BUYUK BI KASA YAPTIRIR VE KARALIN GONDERDIGI KASAYIDA ICINE KOYUP KRALA GONDERRIR..KRAL KASAYI ACTIRIP KRALICENIN MEKTUBUYLA KENDI MEKTUBUNUN YERINI DEGISTIRIR VE TEKRAR KASALARI KRALICEYE GONDERIR...BU DURUNMDA HERKES KENDI ELINDEKI ANHTARLA KARSISINDAKININ MEKTUBUNU OKUR ...COK KARISIK OLDU YAW...
Resimler Konusmaz Derler YALAN..O Gozler neler Anlatıyor Anlayana..Anlamak isteyene..

Vazgeçersen Kaybedersin
bencede baya karıştırmışsın...ya istanbullunun cevabını iyi okuyun ve yorum yapmaya çalışın eksiklikleri var ...arkadaşlar cevap çok mantıklı ördek sorusu gibi değil...
Kralice kendisine kilitli gelen kasaya ayni kralin yaptigi gibi çok güvenli bir kilit daha yaptirir ve ilk kilidin yanina takar, böylece kasada 2 tane kilit olur. Daha sonra kasayi geri gönderir. kasayi alan kral kendi taktirdigi kilidi acip kasayi diger tarafa gönderir. Böylece kasa kraliceye 2. kez ulastiginda üzerinde sadece kendi taktirdigi kilit bulundugu için rahatca acar ve mesaji alir...
NE YANI BIR KILIDE IKI ANAHTARMI...HELE O DEVIRDE ... :roll:

Vazgeçersen Kaybedersin
kral kilit takıp kraliçeye gönderiyor anahtar kendisinde kalıyor kraliçede bi kilit yaptırıp krala gönderiyor anahtar kendisinde kalıyor kral kendi kilidini açıp kraliçeye gönderiyor zaten kralın kilidi açıktı kraliçede kendi kilidini açıyor maktubu okuyor daha sonra kralın kilidini takıyor kendisininki açık kalıyor kralda kendi kilidini açıyor mektubu okuyor kraliçeninkini takıyor kraliçeye gönderiyor.....ya böyle devam ediyor işte cevap anlaşılmadımı bence çok mantıklı bir çözüm..
This topic was opened 20 years ago. Replying will be possible soon.