İYİ KALPLİ SAĞIR BİR ADAM,BİR GÜN KOMŞUSUNUN HASTA OLDUĞUNU ÖĞRENİR.KENDİ KENDİNE;
----komşum hastalanmış,onun ziyaretini yapmam,hal hatırını sormam lazım.ama ben sağır bir adamım,oda hasta sesi çıkmaz.zaten hastya malum şeyler sorulur,malum cevaplar alınır.ben nasılsınız diyeceğim, o iyiyim diyecek,ne yiyorsun dersem elbette bir yemek ismi söyleyecek.doktorlardan kim geliyor diye sorarsam,bir doktor adı verecek.bende en yiy doktr odur derim,olur biter...
hasta ziyaretine gider başucuna oturur;
---nasılsınız?diye hal hatır sorar.hasta inleyerek;
---ölüyorum.....diye cvp verir sağır adam;
---oh oh, çok memnun oldum.diye karşılık verir.hasta;
---bu ne demk,adam ölümüne menun olunur mu?diye kızar.sağır tekara sorar;
---ne yiyip ne içiyorsunuz?
---zehir...!der hasta
---afiyet olsun! diye karşılık verir.hasta büsbütn çileden çıkmıştır.sağır adam sormaya devam eder.;
---tedavi için doktorlardan kim geliyor?
---hadi be defol.... azrail geliyor....diye cvp verir..sağır;
---çok bilgili doktordur o.inş yakında bir çaresini bulur...deyince hasta daynamaz;
---kahrol!...diye bağırırı.sağır ise komşuluk görevini yerine getirdiği için mutludur.
sağırın yaptığı kıyas yüzünden on yıllık dostu hal-hatır sorması hiç olup gitti.senin duygu kulağın sağırsa,gönül kulağın açık olmalı.gönül kulağı herşeyi duyar ve işitir...
----komşum hastalanmış,onun ziyaretini yapmam,hal hatırını sormam lazım.ama ben sağır bir adamım,oda hasta sesi çıkmaz.zaten hastya malum şeyler sorulur,malum cevaplar alınır.ben nasılsınız diyeceğim, o iyiyim diyecek,ne yiyorsun dersem elbette bir yemek ismi söyleyecek.doktorlardan kim geliyor diye sorarsam,bir doktor adı verecek.bende en yiy doktr odur derim,olur biter...
hasta ziyaretine gider başucuna oturur;
---nasılsınız?diye hal hatır sorar.hasta inleyerek;
---ölüyorum.....diye cvp verir sağır adam;
---oh oh, çok memnun oldum.diye karşılık verir.hasta;
---bu ne demk,adam ölümüne menun olunur mu?diye kızar.sağır tekara sorar;
---ne yiyip ne içiyorsunuz?
---zehir...!der hasta
---afiyet olsun! diye karşılık verir.hasta büsbütn çileden çıkmıştır.sağır adam sormaya devam eder.;
---tedavi için doktorlardan kim geliyor?
---hadi be defol.... azrail geliyor....diye cvp verir..sağır;
---çok bilgili doktordur o.inş yakında bir çaresini bulur...deyince hasta daynamaz;
---kahrol!...diye bağırırı.sağır ise komşuluk görevini yerine getirdiği için mutludur.
sağırın yaptığı kıyas yüzünden on yıllık dostu hal-hatır sorması hiç olup gitti.senin duygu kulağın sağırsa,gönül kulağın açık olmalı.gönül kulağı herşeyi duyar ve işitir...