LIVE
🏛️ LEGEND Easter Egg Catch record held by bukettttt for 14 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Crazy Seven record held by neomagic for 16 years — unbeaten!
user arinberk commented: Shaped Nile Tiles “Çok eğlenceli! 🔥”
bidibidiAI user
bidibidim bidibidim joined the legends!
bidibidiAI user
bidibidi bidibidi has been with us for 20 years, a true legend!
bidibidiAI user
1903dogumlular Hail, 1903dogumlular! Three years of loyalty! A true veteran, your wisdom guides us!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires

Her vazgeçiş sevgisizlikten değil, bazen çaresizlikten,

started by güneşsiz yarınım 10 November 2011 14-year-old topic 0 Replies 4.039
kenarı çatlaşmış bir bardağa su koymak gibi, boşa akıp gittiğini görerek sevgimin yaşamaya katlanamayacağımı fark edince, vazgeçtim senden?

üstüne kurduğum hayallerimi, beklentilerimi, umutlarımı ve sevgimi toplayıp koydum bavula. hızlıca çekip kapıyı çıktım gönül evinden.

uzun uzun düşündüm ama merak etme! doluya koydum, boşa koydum, nereye koyduysam ağır geldi yüreğim. vardır elbet bu yüreği taşıyacak bir yiğit dedim ve vazgeçtim senden?

kalsaydım, sevseydim, direnseydim ki; yapabilirdim, incinirdik. kırılmayalım, üzülmeyelim diye gittim. gittim çünkü gün gelip yolda karşılaştığımızda iki sohbet edecek yüzümüz kalsın istedim. hakaret etmeden henüz, küfür etmeden, beddua etmemişken birbirimize, fırtına çıkmamışken, yol yakınken dönelim istedim. yol da pek yakın sayılmazdı ama neyse!

senden vazgeçtim çünkü sana öğretemediklerimden sorumlu tuttum kendimi. özveriyi, emeği, sevmeyi, düşünmeyi öğretemediğim için suçladım yüreğimi! sonra düşündüm ve dedim ki: hamurunda yoksa öğrenmek, sen ister aşk vaat et, ister cennet!

sen uyuyordun, uzun süre seyrettim. gözlerini, kirpiklerini, burnunu, çeneni, ellerini, kollarını, her nefes alışında bedeninin nasıl inip kalktığını izledim. hani bir kelimeyi arka arkaya söylediğinde anlamını kaybeder ya içinde; işte öyle, sana baktıkça anlamını yitirdin içimde?

ayağa kalktım, üstümü giyindim, , çarşafları kirliye atıp yenilerini serdim. makineye kahveyi koydum, üstüne ?düğmeye basarsan beş dakika sonra hazır olacak? diye not yazıp bıraktım. eşyalarımı topladım, anahtarlarını masanın üstüne bıraktım. çekip kapıyı çıktım.

yemeği yer yemez kalkan misafir gibi,

sevmeyi öğrenmeyi beklemekten, sevgini belli etmeni beklemekten, bu ilişkiye beklentiler yüklemekten, hep aynı yerde sayarak yürüyoruz zannetmekten ve senden vazgeçtim ve gittim! özür dilerim?.

her vazgeçiş sevgisizlikten değil, bazen çaresizlikten, bazen umutsuzluktan, bazen mutsuzluktan bazende hayatın karşına çıkardığı seçeneklerden birini seçmeyle sonuçlanacaktır.

artık tamamen vazgeçildiğinde geriye gidenlerin gelmeyeceği,giden günlerin yaşanamayacağına işaret eder.

bazen öyledir ki vazgeçmek rutinleşen dünya'da kaybetmek en doğru tercihtir.
"Her şey kader ile takdir edilmiştir. Kısmetine razı ol ki, rahat edesin.”


"Işimiz Allah'a kalmışsa,Olmuş bil.."
(Şems-i Tebrizi)


"Görelim Mevlam Neyler Neylerse Güzel Eyler "(Erzurumlu Ibrahim Hakkı)

"Bismillâh Her Hayrın Başıdır. "(Bediüzzaman )

Nefsimize Agır Gelen Belkide Hakkımızda Hayırlı Olanıdır..
This topic was opened 14 years ago. Replying will be possible soon.