LIVE
🏛️ LEGEND Old Man's Sword record held by bukettttt for 16 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Against Gravity record held by fahri for 13 years — unbeaten!
user arinberk New Record! Tek Tek Balona
user arinberk commented: Gems “Çok eğlenceli! 🔥”
user bidibidi New Record! Tek Tek Balona
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires

Hayat Dersi

started by cr@zy 05 January 2009 17-year-old topic 39 Replies 14.723
Hayat Dersi

Bir adam, büyük bir denizin sahilinde durmuş, dalgaların düzelttiği kumsala resim çiziyordu. Ama resmini bitirmesiyle birlikte, köpüklü bir dalga geldi ve onu silip süpürdü. Adam bu işe çok üzüldü ve vakit geçirmeden yeni bir resim daha çizdi. Bu ikinci resim bir öncekinden daha güzel olmuştu. Ama yine kocaman köpüklü bir dalga geldi ve resmi silip süpürdü.

Adam ikinci resminin gözlerinin önünde kaybolup gitmesinden derin bir ah çekti ve tekrar yeni bir resim daha çizmeye başladı. Bu üçüncü resim bittiğinde ilk ikisinden de güzel olmuştu ki, yine bir dalga geldi ve onu da silip süpürdü.
Kumsaldan hızla çekilip giden dalganın ardından hüzünle bakan adam, bu sefer biraz kızdı. Ancak yeni bir resim çizmekten de geri durmadı. Şu ise bakin ki, dördüncü resim öteki üç resimden de güzel oldu. "Işte!" dedi adam. "Ne güzel bir resim yaptım böyle!"
Adamın sözleri dudaklarından henüz kopmuştu ki, bir dalga daha kopuk kopuk kendini kumsala vurdu ve sonuncu en güzel resmi de, alıp götürdü.
Üzgün ve kızgın adam, elindeki sopayı savurup attı ve:
"Bu iş böyle olmayacak!" dedi. "Ben her seferinde bir öncekinden daha güzel bir resim yapıyorum, ama dalgalar her seferinde onu silip süpürüyorlar."
Sonra, durdu ve dalga dalga kabaran denize bakıp düşünmeye başladı:
"Eğer dalgalar ilk yaptığım resmi alıp götürmeselerdi, ben ondan daha iyisini yapamazdım. Eğer bir öncekinden güzel ikinci resmimi alıp götürmeselerdi, ilk ikisinden de güzel olan üçüncü resmi yapamazdım. O dahi gitmeseydi, üçüncüyü ve onun akıbeti de dalgalarla birlikte çekip gitmek olmasaydı, en güzel eserim olan dördüncüyü yapamazdım. O zaman da, ne kadar güzel resim yapabileceğimi asla bilemez, ilk resmimin yapabileceğim en güzel resim olduğunu zannederek, bütün bir ömrümü geçirirdim. Öyleyse, başıma gelen bu işler, göründüğü kadar kötü değil. Hatta içimdeki güzellikleri açığa çıkarmama sebep oldukları için güzel! "
Sonra o adam, o sahilden büyük bir hayat dersini yanına alarak ayrıldı.

biraz geç olmuş ama anlamış adam en sonunda :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

ay kıl oldum burda bu adama bu işe ne zaman son verecekte

hayat dersini alıp gidecek diye :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
sabırsızsın iştee bekle helebi sonunu niye adama kızıyon hayret bişii sen olsan 2. resimde alırdın dimi hayat dersini kuzum bu sabırsızlıkla alırdın valla :bidibidi_msn11: :bidibidi_msn11: :bidibidi_msn11:

ben 10 resim yapardım gibime geliyo :bidibidi_msn11: :bidibidi_msn11: :bidibidi_msn11:

yok abi yaaa, bunu düşünecek kadar şeymisin :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

yok bee sen ilk resimde anlardın, eminim buna da

adam niye anlayamamış onu çözmeye çalışıyom :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

ya bi hayat dersi almak için bu kadar uğraşırsa bi insan

o ohooooo :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

zaman kaybınıda anlamıştır inşallah, bide onu anlamaya çalışırsa

vay halimize :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
yok kız ben 10 resimi inadımdan yapardım hani dalgalara kızardım sizmisiniz silen aha yeniden yaptım :bidibidi_msn11: :bidibidi_msn11: :bidibidi_msn11: :bidibidi_msn11:
ya siz bir alemsiniz ha.muhabbetinize doyum olmaz sizin.ama adam her seferinde daha güzel yapıyor.ben olsam 100 kere yapardım.çünkü her seferinde daha güzel yaptığı için dünyanın en güzel resmini yapmış olurdum.da vinci haltederdi yanımda :D :D :D :D :D :D :D :D
No Mercyyyyyyyyyyy

belkide adamda mı öyle yapmaya çalıştı da

millet hayat dersi aldı falan sandı :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
bence biz bu konudan birazdan büyük bi hayar dersi cıkarıcaz gibime geliyooo

BIDIBIDI: ee uzatmayın ama adam almış işte hayat dersini gerisinden size nee :bidibidi_msn31:

diyeilir adminimizz :bidibidi_msn11: :bidibidi_msn11: :bidibidi_msn11:

bence adminimiz benim gibi

hala adamın yaptığına şaşırıyodur, mesela ben

valla hala şaşırıyom , hatta şaşa kaldım ( o ne demekse ) :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
bence adminimiz şuan ya sabır cekiyodurr :bidibidi_msn11: :bidibidi_msn11: :bidibidi_msn11:

valla bu saatten sonra bencede :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
valla bence admin de aynı benim gibi gülüyordur bu yazdıklarınıza.ya napalım biliyonuz mu.siz böyle sürekli bidibidi de olun.hiç çıkmayın.bizde en sıkıntılı üzgün halimizde hemen girelim bidibidi ye üzüntü keder kalmasın. :D :D :D :D :D :D :D :D :D
No Mercyyyyyyyyyyy
yaa onu bana deme yiğen ben zaten maşşallah pc yi bağladım direk bıdıbıdıya :bidibidi_msn11:
valla her gece rüyalarıma bile giriyosunuz dün gece mesela ben denizindibi tatlı cadı ve sen yiğenim malatyaya dürümcüye gitmişiz dürüm yedik vallahi sabah kalktığımda hala etkisindeydim :bidibidi_msn11: :bidibidi_msn11:
malatya mı.yapma teyze sende mi malatyalısın.yanlış anlama.site tüm malatyalıyla dolu :D :D :D beni rüyanda nasıl gördün teyze.yani nasıl biri olarak gördün.
No Mercyyyyyyyyyyy
ben malatyalı değilim trakyalıyım beyaa ama dürüm olunca malatyaya gittik yemeğe heraldee valla kimsenin suratını hatırlamıyom ama sadece hepimiz cok düşük çeneliydik :bidibidi_msn11: :bidibidi_msn11: :bidibidi_msn11:
o belli olmuyor mu zaten burdanda.bizden başka mesaj yazan yok baksana.yakında banlanmazsak iyi,çok konusuyoz diye. :D admin hoca yeteri biliniz mi yeteri diyormuş.basıyormuş banı. :D :D :D
No Mercyyyyyyyyyyy
evvet işte denizindibiyle benim tek korkulu rüyamız o ve bu rüya sanada bulaştı yaa yandık yok yaa adminimiz sever bizi banlamazz kıyamaz bizeee

( huyunu suyuna gidelim bariii :bidibidi_msn11: :bidibidi_msn11: )
nedir ulan sizden çektiğim.dır dır dır konuşup duruyonuz.rahat rahat uyutmuyonuz insanı,derse birgün.ve arkasından BAN derse.o zaman napacaz. :D :D :D :D :D :D :D

yok yok şaka yapıom.adminimiz yapmaz öyle şey.dediğin gibi sever bizi.yani yapmaz heralde.banlamaz bizi.inşaallah.ya banlarsa :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
No Mercyyyyyyyyyyy
ayyy içime kurt düşürme fatiiihhh korkutma beniii tırsıyorum yazmaya hee şuandaa sussammı acabaa :bidibidi_msn23:

( desemde inanma ben hayatta susamam :bidibidi_msn11: :bidibidi_msn11: )

şimdi ben banlıycam ikinizide haa,

ne bu fifi geldi diye, dalmışınız muhabbete :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

bensiz muhabbet haa, BANNNNNN
:lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
This topic was opened 17 years ago. Replying will be possible soon.