LIVE
🏛️ LEGEND Food Legged Food Battle record held by kahraman for 16 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Draw Combo Mouse record held by &SILA for 17 years — unbeaten!
user arinberk New Record! Atlantis Jewel
⚡ LEGEND TOPPLED arinberk toppled baran2006's 14-year legend: Mahjongg 3D Pyramid
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires
A 14-year legend has fallen! arinberk broke the Mahjongg 3D Pyramid record. See

Israil ordusu Gazze;de

started by cr@zy 04 January 2009 17-year-old topic 4 Replies 2.418
Sekiz günlük yoğun hava saldırılarının ardından dün akşam tank ve helikopter desteğiyle dört ayrı koldan Gazze’nin kuzeyine girmeye başlayan 20 bin Israil askeri Hamas’la çatışıyor

Israil’in Gazze’ye yönelik 8 günlük yoğun hava saldırılarının ardından dün akşam kara harekâtı başlattığı bildirildi. Tank, zırhlı araç, helikopter ve topçu ateşinin desteğinde kuzeyden Gazze’ye dört ayrı koldan girmeye başlayan 20 bin kadar Israil askerinin hedefinin, “ülkenin güneyine yönelen roket saldırılarını etkisiz hale getirmek ve Hamas’ın alt yapısını imha etmek” olduğu belirtildi.
Gazze’deki yerel radyolar, dün akşam karanlığın çökmesiyle Israilli askerlerin dört noktadan bölgeye girdiğini, Filistinli militanlarla çatışmaların da başladığını duyurdular. Verilen bilgiye göre, Israil askerleri, yoğun tank ateşi ve F-16 uçaklarının desteğinde Gazze’nin kuzeyindeki Zeytun, Beyt Lahiya’nın doğusu, Cebaliye Mülteci Kampı’nın doğusu ile Gazze kentinin Israil’le sınırdaş olan Secaiye Mahallesi’nin karşı kesimindeki Karni Geçişi tarafından giriş yaptı. Gazze topraklarına giren Israil tanklarının kuzeydeki Hamas mevzilerine ateş açtığı ve Hamas militanlarıyla Israil askerleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı, ilk saatlerde 30 militanın hayatını kaybettiği bildirildi.

Olmert: Amaç, Hamas’ı devirmek
Israil’in Kanal 10 Televizyonu, ordunun, Gazze şeridi’nin kuzeyinde yaşayanları, “evlerini boşaltmaları” konusunda uyardığını duyurdu. Kanal 10, “kapalı” bir toplantıda Israil Başbakanı Ehud Olmert’in,”Amacımız Hamas’ı iktidardan indirmektir” dediğini de iddia etti. Kara harekâtına start verildiği dakikalarda Israil hükümetinin, 10 bin kadar yedek askerin daha silah altına alınması yolundaki kararı onayladığı açıklandı.
Uzun sürecek
Israil Savunma Bakanı Ehud Barak , “Dökme Kurşun” operasyonunun kara aşaması için uzun süre beklediklerini, bu harekâtın kolay ve kısa olmayacağını, söyledi.

Ilk kurban yine bir çocuk
Gazze’ye giren Israil tanklarının ateşinde bir Filistinli çocuğun hayatını kaybettiği açıklandı. Hastane kaynakları, tankların açtığı ateşte ölen Filistinli çocuğun dün akşamki kara harekâtının Filistin cephesinde verilen ilk kurban olduğunu aktardı.
Israil uçakları kara harekâtı öncesi Cebaliye’deki camiye akşam namazı sırasında düzenlediği saldırıda 16 Filistinlinin öldüğü, 60 Filistinlinin de yaralandığı açıklandı. Saldırı sırasında camide 200’den fazla kişinin bulunduğu belirtildi. Israil’in 8 günlük hava bombardımanı 77’si çocuk 457 kişinin ölümüne, 2350 kişinin de yaralanmasına neden oldu.
Bu arada BM Güvenlik Konseyi acil toplantıya hazırlanırken, Genel Sekreter Ban Ki-moon, Israil’den harekâtı derhal durdurmasını istedi. Toplantının, gazetemizin baskıya girdiği sıralarda Türkiye saatiyle gece yarısından sonra 02.00’da yapılması bekleniyordu. Toplantıda, Konseyin yeni geçici üyesi Türkiye’yi BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki Ilkin temsil edecek.



Gazze’ye giren ilk Israil askerleri...
ben izleyemedim adminim heleki o küçük bi çocuğu taşıyan adamdan sonra içim acıdı
Allah belalarını versin masum insanları günahsız yavruları öldürenlerin :bidibidi_msn31: :bidibidi_msn53:
aynen bende izleyemedim...tv de bile izleyemiyorum artık....Rabbim hepsinin yardımcısı olsun....
Rabbim EL-KAHHAR ismiyle kahretsin inş....

bu tür durumlarda en güzel beddua HASBINALLAH VE NIMEL VEKIL demekmiş....bela okumak yerine aklımıza geldikçe söyleyelim inş..
HASBINALLAH VE NIMEL VEKIL
______________________________
This topic was opened 17 years ago. Replying will be possible soon.