LIVE
🏛️ LEGEND Magic Jewel record held by gülen for 13 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Kitoma record held by ugurahsan for 17 years — unbeaten!
user arinberk commented: Shaped Nile Tiles “Çok eğlenceli! 🔥”
bidibidiAI user
bidibidim bidibidim joined the legends!
bidibidiAI user
bidibidi bidibidi has been with us for 20 years, a true legend!
bidibidiAI user
1903dogumlular Hail, 1903dogumlular! Three years of loyalty! A true veteran, your wisdom guides us!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires

'Sigaraya keyifli bir mola' verin

started by Fachmann 25 December 2008 17-year-old topic 7 Replies 3.468
'Sigaraya keyifli bir mola' verin
Sigaraya Keyifli Bir Mola adlı seminerde konuşan Psikolog Yalçın Kireççi, sigarayı bırakmak isteyenlerin kararlı olmaları gerektiğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından belediye personeli ve vatandaşlara yönelik olarak düzenlenen ‘Sigaraya Keyifli Bir Mola’ semineri, Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği seminerde konuşan Psikolog Yalçın Kireççi, katılımcılara sigarayı bırakmanın yollarını anlattı. Kişilerin kararlılığının sigarayı bırakmada en etkili yöntem olduğunu vurgulayan Kireççi, sigaraya veda edenlerin başarılarını örnekleyerek anlattı. Kireççi, “Sigarayı bırakmayı gerçekten istiyorsanız, önce elinizi kalbinize koyup yürekten niyet edin. Niyet etmek yönünüzü çevirmektir” dedi. Kireççi, niyetle başlayan sağlık yolculuğunda kararın uygulanması için sigarayı bırakmanın öneminin iyice kavranması gerektiğini hatırlattı.
“SIGARA PARASIYLA KITAP OKUYUN”

Sigarayı bırakanların, sağlıklı bir yaşamı seçmenin yanı sıra maddi anlamda da karlı çıkağını savunan Kireççi, “Sigaranın zararlarını ve faydalarını düşünüp ona göre ne yapacağınıza karar verin. Sigarayı bırakıp, sigara için ayırdığınız parayla kitap okuduğunuzu düşünün. Kültürel anlamda inanılmaz bir bilgi birikimine sahip olursunuz” diye konuştu. Sigarayı bırakmak isteyen bir insanın ilk etapta sigarayı azaltıp bir miktar parayla her gün fındık yediğini örnekleyen Kireççi, “Insan bir hafta boyunca fındık yediğinde sıkılır ama sigara sıkmıyor. Ancak sigaranın vücudunuza bir haftada verdiği zararın boyutu çok fazla. Sigaranın faydası yok zararı var. Önce bunu kavramak gerekmektedir” dedi. Kireççi, vatandaşları sigarayı bırakmaya ve sağlıklı yaşamaya davet etti.
fachmann'dan saygilar
bu aralar kimle konuşsam sigarayı bırak diyo gercektende düşünmeye başladım inş en yakın zamanda bırakırım :)
Vaalla birilerinin demesiyle sigara birakacaksan hic birakma ondan iyi, böyle durumlarda yeniden baslamak uzun sürmüyor, yine basa dönüyorsun yani, eger biracaksan bunun bilincine senin varman lazim, yani biraz irade sahibi olmak lazim, bu ise senin karar vermen gerekiyor, bir biraktim deyince akan sularin durmasi gerekiyor ve hic icmemek lazim, sigara icmemenin bir ayricaligin oldugunu dusunmek ve ikrama karsi hayir demeyi bilmek gerekiyor

Tecrübe konusuyor, bende bu irade yok mesela, 4 sene biraktim, tektar iciyorum, allah kahretsin
fachmann'dan saygilar
ya ben bırakmak isteyince hemen bırakıyorum yeri geldi 1 yıl içmedim istemedim yeri geldi 3 ay içmedim ama sigara içmek hoşuma gidiyoo cok sacma ama valla hoşuma gidiyoo bırakmak istemiyorum isteyipte bırakamıyorum değil :bidibidi_msn5:
Ayni sorun bendede var, benim de hosuma gidiyor sigara icmek, düsünsene bi

2500 metre yüksekte herhangi bir dagin, veya yaylada, etrafi seyrederken o püfüt püfüt esen rüzgara karsi ictigim sigarayi cogu seye degismem

Gerci sigara reklami yapiyoruz suc isliyoruz ama gelsinde beni bulsun tc ceza kessin heheheheheheh
fachmann'dan saygilar
haklısın facmann bende sahilde sigara içmenin keyfini anlatamam
ama neyse bencede içmeyenler hiç başlamasın ve biz içenlerde en kısa zamanda işllah bırakırızz :cry:

adamın biri sigara içmenin yasak olduğu bir yerde bilmeden sigarasını yakar ve osırada polisler adama ceza keseceklerini söyler adamda karşı çıkmaz cezayı öder ve sigarasını içmeye devam eder bunu abimden duymuştum gerçekmiş ama çok gülmüştüm adam bi sigaraya 62 ytl ceza ödüyo vay beee ne illetmiş :arrow:
ama haksızlık bu ben sigarayı bırakıyımmı diye düşünmeye başladım facmann sen tutmuşş sahildeki keyiften bahsediyon gelde şimdi sahile gitmek isteme :bidibidi_msn5: :bidibidi_msn5: :bidibidi_msn5:
This topic was opened 17 years ago. Replying will be possible soon.