LIVE
🏛️ LEGEND Battle Field 2 record held by mon amour for 17 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Subzero record held by gülen for 12 years — unbeaten!
user arinberk commented: Shaped Nile Tiles “Çok eğlenceli! 🔥”
bidibidiAI user
bidibidim bidibidim joined the legends!
bidibidiAI user
bidibidi bidibidi has been with us for 20 years, a true legend!
bidibidiAI user
1903dogumlular Hail, 1903dogumlular! Three years of loyalty! A true veteran, your wisdom guides us!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires

Iftarda Sigara "Balyoz Gibi"

started by BIDIBIDI 20 September 2006 20-year-old topic 10 Replies 9.570
Ramazanda tutulan oruç nedeniyle gün boyu nikotin almayan vücuda iftarla birlikte üst üste yakılan sigarayla nikotin yüklenmesinin "balyoz" etkisi yaptığı bildirildi.

Türk Kanser Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ilhan Tuncer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iftarda sigara içmenin, normal günlerdeki içicilikten vücuda daha fazla zarar verdiğini belirtti.

Tuncer, iftarı bile sigara ile açan aşırı tiryakilerin olduğunu, önemli bölümünün de iftarı açtıktan hemen sonra gün boyu nikotinsiz kalmanın acısını çıkarırcasına üst üste sigara içtiğini ifade ederek şunları söyledi:"Gün boyu nikotin almayan vücuda yapılan nikotin yüklemesi ’balyoz’ etkisi yaratıyor. Çünkü, gün boyu aç kalan vücutta kan şekeri önemli ölçüde düşüyor, bunun üzerine bir de hızla verilen nikotin ve diğer zararlı maddeler eklenince sert bir cisimle vurulmuş gibi baş dönmesine neden oluyor." Tuncer, iftarda sigara içimiyle gün içinde değerleri düşmüş olan nikotin ve diğer maddelerin yoğunluklarının hızla artmasının tüm damar sisteminin dengesini de bozduğuna dikkati çekerek "Bu durum, kalp rahatsızlığı olanlarda kalp krizine kadar varan olumsuz sonuçlara zemin hazırlayabiliyor. Bunun yanı sıra beyin damarlarını da tıkayan nikotin, nörolojik rahatsızlıkları da tetikliyor" dedi.

"BIR KEZ DENEYIN"
Tuncer, tiryakilerin, ramazanı sigarayı bırakmak için bir başlangıç noktası olarak değerlendirmeleri gerektiğini belirterek "Bir kez deneyin... Zaten gün boyu nikotin almayan vücut, iftardan sonra da alınmadığında gün geçtikçe alışacaktır. Sigaranın bırakıldığı ilk günlerde nikotinin yokluğu vücutta hissedilir, ancak ilerleyen günlerde bu etkiler yok olur" dedi.

Tiryakilere iftardan sonra sigara yakmak yerine kuruyemiş yemeyi, meyve suyu içmeyi ya da sakız çiğnemeyi öneren Tuncer, "Sigara tiryakileri, bu alışkanlıklarından vazgeçemiyorlarsa en azından iftar sonrası bol sıvı tüketmeli" dedi.

Tuncer, sigara tiryakilerinin ramazanda bir başka şikayetlerinin ise yoğun baş ağrıları olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi: "Ramazanın ilk günlerinde ortaya çıkan baş ağrısı, genellikle kafeinin ve nikotinin eksikliğine bağlı olarak gelişir. Sabahları kahve ve sigara içmeye alışık olanlar özellikle bu şikayetleri daha yoğun yaşarlar. Bunun için ramazana bir iki hafta kala sigara ve kahve tüketimi azaltılmalıdır. Kolalı içeceklerden uzak durulmalıdır. Iftardan sonra bol meyve çayı tercih edilebilir."

Kaynak: Milliyet
gelde bunu babama anlat ne desem fayda etmiyo.. :( :(

ALışma bana,ne yapacağım beLLi oLmaz,bugün varım,yarın birden yok oLurum
Dokunma bana,kapanmamış yaraLarLa doLuyum
Sevme beni,yoğun duyguLarımda kayboLursun
Çözmeye çaLışma sakın,seninLe karışır iyice kördüğüm oLurum
Güveniyorsan kendine inandır beni aşkın varLığına,sonucunda öyLe bir aşk yaşatırımki,vazgeçemezsin,tutkun oLurum ..
YıkabiLirsen duvarLarımı,sakin bırakma beni,tüm tutkuLarım ve gücümün arkasında
haLa minik bir çocuğum,büyütemezsen kayboLurum

TAKLITLERIMDEN SAKININ
Bu yazıyı göster ona... öle olurmu ya.. çok sakıncalı...

"BIR KEZ DENEYIN"
Tuncer, tiryakilerin, ramazanı sigarayı bırakmak için bir başlangıç noktası olarak değerlendirmeleri gerektiğini belirterek "Bir kez deneyin... Zaten gün boyu nikotin almayan vücut, iftardan sonra da alınmadığında gün geçtikçe alışacaktır. Sigaranın bırakıldığı ilk günlerde nikotinin yokluğu vücutta hissedilir, ancak ilerleyen günlerde bu etkiler yok olur" dedi.
INSALLAH
sessiz_firtina wrote:INSALLAH

ınsallahmıs...bı adam mactan hemen sonra sıgara

yakarımı hadı yaktın..barı mactan sonra ıcmeyın su zıkkımı dıyen bırınıde

terslermı aha bu yapıyo
Resimler Konusmaz Derler YALAN..O Gozler neler Anlatıyor Anlayana..Anlamak isteyene..

Vazgeçersen Kaybedersin
Uyarması bizden. kendi canı. kendisi bilir..

Allah korusun, kanseri var, ölümü var..

inşallah bırakırsın sessiz.
dıyen bırınıde

terslermı aha bu yapıyo
abı sımdı ayıp ettın haa eger oyle anladıysan bısey dıyemem
sessiz sigarayı bırakacak kadar güçlü biri ben biliyom kesin bırakacak.. :wink: :D

Güveniyorsan kendine inandır beni aşkın varLığına,sonucunda öyLe bir aşk yaşatırımki,vazgeçemezsin,tutkun oLurum ..

TAKLITLERIMDEN SAKININ
dun 3 tanecık ıctım sadece yawas yawas bugun de bıtane ıcsem yarına ıcmem sanırım bu sefer bende kararlıyım bırakıcam
bak ben demiştim
Aslan Sen.. :D

TAKLITLERIMDEN SAKININ
abı sımdı ayıp ettın haa eger oyle anladıysan bısey dıyemem...

bı sıgara versene...[/size]

ya su mıckın yanındakı baloncuk yada select tusunu goren

varmı.. :smilegrin:
Resimler Konusmaz Derler YALAN..O Gozler neler Anlatıyor Anlayana..Anlamak isteyene..

Vazgeçersen Kaybedersin
This topic was opened 20 years ago. Replying will be possible soon.