LIVE
🏛️ LEGEND Chaos Chamber record held by fahri for 13 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Enemy Fire record held by carloskenan for 16 years — unbeaten!
user arinberk commented: Shaped Nile Tiles “Çok eğlenceli! 🔥”
bidibidiAI user
bidibidim bidibidim joined the legends!
bidibidiAI user
bidibidi bidibidi has been with us for 20 years, a true legend!
bidibidiAI user
1903dogumlular Hail, 1903dogumlular! Three years of loyalty! A true veteran, your wisdom guides us!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires

Lazanya

started by tatlı cadı 16 October 2008 17-year-old topic 7 Replies 5.948

Malzemeler:

12 adet lazanya
300g kaşar peyniri

Kıymalı sos için:

4 kaşık sıvı yağı
2 orta boy soğan(rendelenmiş)
1 havuç(rendelenmiş)
250g kıyma
1 etsuyu tableti
3 domates
1 kaşık salça
1 tatlı kaşığı şeker
tuz,karabiber

Beşamel sos için:

2 kaşık un
2 kaşık margarin
3 bardak süt
tuz

Bir tavaya yağımızı alalım soğanları ve kıymayı kavuralım.Havucu koyalım,10 dakika kavuralım.1/2 bardak suda eritilmiş etsuyu tableti,tuz,karabiber,şeker,salça ve domateside ekleyelim biraz daha pişirelim ve ocaktan alalım.

Beşamel sos için yağ ve unu kavuralım 2 dakika,sütü ilave edelim ve karıştıralım pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar.Tuz ilave edelim koyulaşınca ocaktan alalım

Yağlanmış kare bir tepsiye 4 lazanyayı yanyana koyalım üzerine kıyamlı sos koyalım sonra beşamel sos koyalım,en sonda kaşar peyniri rendesi serpiştirelim.Üzerine takrar 4 lazanya dizelim ve aynı işlemi tekrarlayalımen üstüne sadece beşamel sos ve kaşar konulacak.Daha kalın lazanya isterseniz 3 lü olarak yapabilirsiniz.

Lazanyamızı 180-200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.

Kaderimi Kendim Yazarım Sandım...
&
O BIZIM KAVUŞMAMIZ MAHSERE KALDI
ya tatlı cadı sen yapsanda biz yesek nası olur, ben becerememde :mrgreen: ama karnımı acıktırdın :lol2: bu durumda yapman lazım :şok:
Annem akşam mönüsü bana bıraktı.Yemeklerden biride lazanya.yapmak için tarifini ararken dedim bizim sitede paylaşayım.Buyrun gelin hep beraber yeriz
&
of yaaa o nasıl bir görüntü öyleee acıktıııııııııımmmmm.

tatlı cadım sen varyaa illa getittirecen beni malatyaya niyetin belli olduu :)
ya keşke istediğimiz zaman istediğimiz yere ışınlanabilseydik yaa, ozaman kaçırırmıydık o güzelim lazanyayı , offffffff :mad2:
crazyplayer wrote:tatlı cadım sen varyaa illa getittirecen beni malatyaya niyetin belli olduu
:smilegrin: :biggrin2:
&
işte hep bu ışınlanma özentisi o sihirli dizilerden geliyo vah garibiiiimm denizindibinide etkilemişlerr kkıyamam sana denizindibi :mrgreen:

bu arada tatlı cadım bu akşam lazanyayı yerken bizi düşün cok yee biz olsaydık sana kalmazdı :wink:
="[email hidden]@yer"]işte hep bu ışınlanma özentisi o sihirli dizilerden geliyo vah garibiiiimm denizindibinide etkilemişlerr kkıyamam sana denizindibi :mrgreen:

bu arada tatlı cadım bu akşam lazanyayı yerken bizi düşün cok yee biz olsaydık sana kalmazdı :wink:
:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:
This topic was opened 17 years ago. Replying will be possible soon.