hayat bana mücadele edip savaşmayı öğretti sürünerek
Play right away! Sign up free to put your scores on the leaderboard.
Login
Hayat size ne öğretti??
started by cr@zy
26 August 2008
18-year-old topic
34 Replies
27.594
ne öğretmedi sorusu daha kolay olurdu sanırım...
Bir düşünelim;
Düşe kalka koşmayı öğretti, soluğun tam anlamı ile kesilmeden yavaşlayıp dinlenmeyi öğretti.
Koşarken ve dinlenirken etrafındaki dolapları fark etmeyi, deli gibi güveniyormuş gibi yapıp hiç güvenmemeyi...
En çok da imkansız dediğin şeylerin sadece kendi imkansızlığın olduğunu öğretti...
Büyürken öğrenmeyi, öğrendiklerini yaşantına yansıtabilmeyi... Öyle çok şey öğretti ki bunlar belki de sadece bir kaçı...
Bir düşünelim;
Düşe kalka koşmayı öğretti, soluğun tam anlamı ile kesilmeden yavaşlayıp dinlenmeyi öğretti.
Koşarken ve dinlenirken etrafındaki dolapları fark etmeyi, deli gibi güveniyormuş gibi yapıp hiç güvenmemeyi...
En çok da imkansız dediğin şeylerin sadece kendi imkansızlığın olduğunu öğretti...
Büyürken öğrenmeyi, öğrendiklerini yaşantına yansıtabilmeyi... Öyle çok şey öğretti ki bunlar belki de sadece bir kaçı...
Gökyüzü o kadar kirli ki, yıkanma gereksinimi duyuyor bugünlerde... Ya da çok duygusal, hep ağlıyor!
Densiz Amatör
Densiz Amatör
Chitlembik wrote:En çok da imkansız dediğin şeylerin sadece kendi imkansızlığın olduğunu öğretti...
Uzaklardan bir yerlerden senin için geleceğine inandığın kişinin aslında hayal ürünü olduğunu öğretti...
Hayallerin sadece kendine ait olmasının güzelliğini ve arada da olsa gerçek hayattan kopabileceğini...
Hayallerin sadece kendine ait olmasının güzelliğini ve arada da olsa gerçek hayattan kopabileceğini...
Gökyüzü o kadar kirli ki, yıkanma gereksinimi duyuyor bugünlerde... Ya da çok duygusal, hep ağlıyor!
Densiz Amatör
Densiz Amatör
Chitlembik wrote:Uzaklardan bir yerlerden senin için geleceğine inandığın kişinin aslında hayal ürünü olduğunu öğretti...harika... başka ne denir ki..
Chitlembik wrote:Hayallerin sadece kendine ait olmasının güzelliğini ve arada da olsa gerçek hayattan kopabileceğini...
Karamsar olmamayı öğrendim veee kafana koydugun şeyi bir gün başarabiliceğini ögrendim ve başardımmm 
Küle döndüysen, yeniden güle dönmeyi bekle..
Ve geçmişte kaç kere küle dönüştüğünü değil,
kaç kere yeniden küllerin arasından doğrulup
yeni bir gül olduğunu hatırla...!
Mevlana Sözleri
Ve geçmişte kaç kere küle dönüştüğünü değil,
kaç kere yeniden küllerin arasından doğrulup
yeni bir gül olduğunu hatırla...!
Mevlana Sözleri
betül_42 wrote:Hayat çok zor olduğunu bir kere daha öğretti...Hayatında aldığın kararların her ne kadar doğru olduğunu bilsende sürekli birilerine açıklama yapmak zorunda olduğumu ve ailenin gözünde hiç büyümeyeceğini bi kez daha öğrendim..Zor bir durum, ama geçecektir eminim. Kişi kendi kararlarından sorumludur, doğrusuyla yanlışıyla en iyi kararı siz verirsiniz, başkaları da sizin yerinizde olmadığı için o kararın doğruluğunu ya da geçerliliğini anlaması çok zor olacaktır. Fakat sanırım toplumumuzun genelindeki bir problem diye düşünüyorum.
betül_42 wrote:Ama hayat insana her geçen gün sadece sabretmeyi öğretiyo galiba..Ama sabır sabır sabır dedikçe de karşı taraftan suistimal ediliyor..
betül_42 wrote:Bu standart zaten her zaman suistimal ediliyorsun, Bu noktada sessiz kalmayı öğretiyor işte...ha bu nereye kadar gider sabrın taşıp cıngar çıkarana kadar
aman dikkat o zaman da saygısızlıkla suçlanabilirsin...
İnsanlara güvenmemeyi öğretti.
This topic was opened 18 years ago. Replying will be possible soon.