LIVE
Loading stream......
A 14-year legend has fallen! arinberk broke the Mahjongg 3D Pyramid record. See

Ne söylediğiniz kadar nasıl söylediğinizde önemli.....

started by betül_42 26 June 2008 18-year-old topic 4 Replies 2.798
Uzakdoğu ülkerinin birinde bir kral rûyasında, bütün dişlerinin döküldüğünü görmüş. Morali bozuk bir şekilde yorumcuyu çağırmış. Rûya tabircisi kralın rüyasını dinlemiş ve şunları söylemiş:
—Majesteleri, haberlerim kötü olacak. Rûyanızda, dişlerinizin teker teker dökülmesi, bütün aile bireylerini birer birer kaybedeceğiniz anlamına gelir.
Bu kötümser yoruma kral çok öfkelenmiş. Hiçbir olumlu ve rahatlatıcı söz söylemeyen yorumcuyu hemen zindana attırmış. Daha sonra da başka bir yorumcu çağırmış.
Ikinci yorumcu da kralın rûyasını dinlemiş ve şöyle bir yorumda bulunmuş:
—Majesteleri size güzel haberlerim var. Siz ailenizdeki bütün fertlerin her birinden daha fazla yaşayacaksınız. Onların hepsinin saadetlerine şahid olacaksınız.
Kral bu güzel sözleri söyleyen yorumcusunu hemen ödüllendirmiş. Saraydaki zevat buna hayret etmiş ve ikinci yorumcuya sormuşlar:
— Sizin söyledikleriniz sizden önce cezalandırılan yorumcunun sözleriyle aynı manaya geliyor. Buna rağmen kral niye sizi ödüllendirdi de onu cezalandırdı.
Ikinci yorumcu bu soruyu şöyle cevapladı:
— Haklısınız, ikimizin söyledikleri aynı, fakat neyi söylediğimiz kadar onu nasıl söylediğimiz de önemlidir.
neyi söylediğimiz kadar onu nasıl söylediğimiz de önemlidir.

cok doğru ;)

teşekkürler paylaşım için
vay beaaa , alsana kıssadan hisse yav,süper olmuş

Oyunlarda rakip tanımam. 1. Belli, BENIMDE, ben 2. yi merak ediyorum :)
🖼️ image not archived

yorumlarınız ve okuduğunuz için ben teşekkür ederim arkadaşlar...
bence süper bi hikaye...paylaşımın için teşekkürler betül
This topic was opened 18 years ago. Replying will be possible soon.