LIVE
🏛️ LEGEND Not Panikte record held by fahri for 13 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND Flash Poker record held by gülen for 15 years — unbeaten!
user arinberk New Record! Fainting Ser
bidibidiAI user
bidibidim bidibidim joined the legends!
bidibidiAI user
bidibidi bidibidi has been with us for 20 years, a true legend!
bidibidiAI user
1903dogumlular Hail, 1903dogumlular! Three years of loyalty! A true veteran, your wisdom guides us!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires

1 kilo demir ile 1 kilo pamuk.

started by fatih.hat 22 June 2008 18-year-old topic 13 Replies 10.745
arkadaşlar size bir sorum olacak.biraz kolay olabilir ama olsun.

havası alınmış ve alınmamış bir ortamda, 1 kilo demir ile 1 kilo pamuğun ağırlıkları sizce nasıl karşılaştırılabilir?
No Mercyyyyyyyyyyy
Ikiside aynı ikisde 1 kilo fark etmez yani :D :D
Kaderimi Kendim Yazarım Sandım...
&
O BIZIM KAVUŞMAMIZ MAHSERE KALDI
Arkadaşım bu taaaa çocukten bize sorunlan soruyuydu. Eminim herkes bunu biliodur.. sormana gerek bile yok bence
arkadaşım ne zaman sorulduysa soruldu.madem öle,biliyorsan söle cevabını.hem istediğim soruyu sorarım.çocuk sorusu gene sorarım.kime ne.
bu arada tatlı cadı bilemedin.
No Mercyyyyyyyyyyy
fatih.hattan ne istiyonuz yavvv , gelen giden bu adama çatıo , alla allaaa,

:roll: :sniper: :gun: :rifle:

biz sana diozmu , avatarın siteyi korkutuo kaldır die cık cık cık...

oh cevapta yanlış mı , demekki çocukluktan beri yanlış biliyomuşsun :lol2:

bak sitemizin bi faydasını daha görmüş olduk , yanlışları düzelticeesss..

neyse şey diom ben , havası alınmış ortamda , pamuk daha ağırdır , diğer durumlarda eşittir

Oyunlarda rakip tanımam. 1. Belli, BENIMDE, ben 2. yi merak ediyorum :)
🖼️ image not archived
öncelikle beni desteklediğin için çok teşekkür ederim oyun_delisi.öyle dimi ama yaa.istediğim soruyu sorarım kime ne.kim ne karışır.

oyun_delisi üzülerek söleyecem ama sende bilemedin. :cry: :cry: :cry:
No Mercyyyyyyyyyyy
heyaaaa haklısın yav , bildim ben yav bildim yav, tam tersini sölücektim aslında, :oops:

havası alınmış ortamda , pamuk daha hafiftr , diğer durumlarda eşittir

Oyunlarda rakip tanımam. 1. Belli, BENIMDE, ben 2. yi merak ediyorum :)
🖼️ image not archived
gene bilemedin.yoğunluk bakımından soruyorum.biraz daha düşün.
No Mercyyyyyyyyyyy
havası alınmıs ortamda ise demir havif pamuk daha agırdir :roll:

Tencerem Var Tavam Var MALATYALIYIM HAVAM Var.

hayııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııır :D
No Mercyyyyyyyyyyy
havası alınmış ortamda pamuğun hacmi ve kütlesi küçülür(yani görünüşü küçülür ve ağırlığı azalır.demirden hafiftir)..havası alınmamış ortamda pamuğun hacmi artar.(görünüş olarak büyür)demir ile kütleleri aynıdır(ikisi de bir kg)

pamuk havasız ortmda kütle ve hacim değiştirir.çünkü pamuğun kütlesine ve hacmine hava direkt etki eder.demir değişmez.çünkü 1 kilo zaten demirin ham kütlesidir ve hava etki etmez.oysa pamuk havayla daha da ağırlaşır...

BILDIM MIIIIII?
altın ateşle,kadın altınla,erkek kadınla imtihan edilir...
sugababe wrote:havası alınmış ortamda pamuğun hacmi ve kütlesi küçülür(yani görünüşü küçülür ve ağırlığı azalır.demirden hafiftir)..havası alınmamış ortamda pamuğun hacmi artar.(görünüş olarak büyür)demir ile kütleleri aynıdır(ikisi de bir kg)

pamuk havasız ortmda kütle ve hacim değiştirir.çünkü pamuğun kütlesine ve hacmine hava direkt etki eder.demir değişmez.çünkü 1 kilo zaten demirin ham kütlesidir ve hava etki etmez.oysa pamuk havayla daha da ağırlaşır...

BILDIM MIIIIII?
sorunun doğru cevabı verilmemiş güzel açıklama..:wink:

mantık olarak direk demir ağır diyoruz ama kütle olarak eşitt olmalarına rağmen yerçekiminden dolayı demir daha ağırdır heralde..
havası alınmış ortamda yoğunluğun bir etkisi olmadığı için ikiside eşittir.
ama havası alınmamış ortamda pamuğun hacminden dolayı demir daha ağırdır.d=m/v den olayı çözeriz.
mesela su olayı da buna benzer kendi kanaatimce.1 lt su 1 kilodan daha hafiftir.buda hacimden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
No Mercyyyyyyyyyyy
This topic was opened 18 years ago. Replying will be possible soon.