Play right away! Sign up free to put your scores on the leaderboard.
Login
1 kilo demir ile 1 kilo pamuk.
started by fatih.hat
22 June 2008
18-year-old topic
13 Replies
10.745
Arkadaşım bu taaaa çocukten bize sorunlan soruyuydu. Eminim herkes bunu biliodur.. sormana gerek bile yok bence
fatih.hattan ne istiyonuz yavvv , gelen giden bu adama çatıo , alla allaaa,
biz sana diozmu , avatarın siteyi korkutuo kaldır die cık cık cık...
oh cevapta yanlış mı , demekki çocukluktan beri yanlış biliyomuşsun
bak sitemizin bi faydasını daha görmüş olduk , yanlışları düzelticeesss..
neyse şey diom ben , havası alınmış ortamda , pamuk daha ağırdır , diğer durumlarda eşittir
biz sana diozmu , avatarın siteyi korkutuo kaldır die cık cık cık...
oh cevapta yanlış mı , demekki çocukluktan beri yanlış biliyomuşsun
bak sitemizin bi faydasını daha görmüş olduk , yanlışları düzelticeesss..
neyse şey diom ben , havası alınmış ortamda , pamuk daha ağırdır , diğer durumlarda eşittir
heyaaaa haklısın yav , bildim ben yav bildim yav, tam tersini sölücektim aslında,
havası alınmış ortamda , pamuk daha hafiftr , diğer durumlarda eşittir
havası alınmış ortamda , pamuk daha hafiftr , diğer durumlarda eşittir

havası alınmış ortamda pamuğun hacmi ve kütlesi küçülür(yani görünüşü küçülür ve ağırlığı azalır.demirden hafiftir)..havası alınmamış ortamda pamuğun hacmi artar.(görünüş olarak büyür)demir ile kütleleri aynıdır(ikisi de bir kg)
pamuk havasız ortmda kütle ve hacim değiştirir.çünkü pamuğun kütlesine ve hacmine hava direkt etki eder.demir değişmez.çünkü 1 kilo zaten demirin ham kütlesidir ve hava etki etmez.oysa pamuk havayla daha da ağırlaşır...
BILDIM MIIIIII?
pamuk havasız ortmda kütle ve hacim değiştirir.çünkü pamuğun kütlesine ve hacmine hava direkt etki eder.demir değişmez.çünkü 1 kilo zaten demirin ham kütlesidir ve hava etki etmez.oysa pamuk havayla daha da ağırlaşır...
BILDIM MIIIIII?
altın ateşle,kadın altınla,erkek kadınla imtihan edilir...
sugababe wrote:havası alınmış ortamda pamuğun hacmi ve kütlesi küçülür(yani görünüşü küçülür ve ağırlığı azalır.demirden hafiftir)..havası alınmamış ortamda pamuğun hacmi artar.(görünüş olarak büyür)demir ile kütleleri aynıdır(ikisi de bir kg)sorunun doğru cevabı verilmemiş güzel açıklama..
BILDIM MIIIIII?
mantık olarak direk demir ağır diyoruz ama kütle olarak eşitt olmalarına rağmen yerçekiminden dolayı demir daha ağırdır heralde..
havası alınmış ortamda yoğunluğun bir etkisi olmadığı için ikiside eşittir.
ama havası alınmamış ortamda pamuğun hacminden dolayı demir daha ağırdır.d=m/v den olayı çözeriz.
mesela su olayı da buna benzer kendi kanaatimce.1 lt su 1 kilodan daha hafiftir.buda hacimden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
ama havası alınmamış ortamda pamuğun hacminden dolayı demir daha ağırdır.d=m/v den olayı çözeriz.
mesela su olayı da buna benzer kendi kanaatimce.1 lt su 1 kilodan daha hafiftir.buda hacimden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
This topic was opened 18 years ago. Replying will be possible soon.