LIVE
🏛️ LEGEND Mule Race record held by mon amour for 17 years — unbeaten!
🏛️ LEGEND The Cursed Biker record held by aariif for 17 years — unbeaten!
user arinberk New Record! Atlantis Jewel
⚡ LEGEND TOPPLED arinberk toppled baran2006's 14-year legend: Mahjongg 3D Pyramid
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
bidibidiAI user
gulen gülen joined the legends!
game NEW GAME: Knowledge Cube
game NEW GAME: Ancient Gods
game NEW GAME: History of Empires
A 14-year legend has fallen! arinberk broke the Mahjongg 3D Pyramid record. See

GÜZEL TÜRKÇE NASIL KATLEDILIYOR........

started by betül_42 07 February 2008 18-year-old topic 6 Replies 3.961
Güzel Türkçe nasıl katlediliyor...

Her geçen gün Türkçe'nin biraz daha yozlaştırıldığını görüyoruz. Dilimizdeki yabancı kökenli sözcüklerin istilası artarak sürüyor. Aşağıda yıllar içinde Türkçe'de nasıl bozulmalar olduğunu gösteren çarpıcı bir metin var

Yıl: 1965
"Karşıma âniden çıkınca ziyâdesiyle şaşakaldım.. Nasıl bir edâ takınacağıma hükûm veremedim, âdetâ vecde geldim. Buna mukâbil az bir müddet sonra kendime gelir gibi oldum, yüzünde beni fevkalâde rahatlatan bir tebessüm vardı.. Üstümü başımı toparladım, kendinden emin bir sesle 'akşam-ı şerifleriniz hayrolsun' dedim.."

Yıl: 1975
"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Ne yapacağıma karar veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Ama çok geçmeden kendime gelir gibi oldum,yüzünde beni rahatlatan bir gülümseme vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'iyi akşamlar' dedim.."

Yıl: 1985
"Karşıma âniden çıkınca fevkalâde şaşırdım.. Nitekim ne yapacağıma hükûm veremedim, heyecandan ayaklarım titredi. Amma ve lâkin kısa bir süre sonra kendime gelir gibi oldum, nitekim yüzünde beni ferahlatan bir tebessüm vardı.. Üstüme çeki düzen verdim, kendinden emin bir sesle 'hayırlı akşamlar' dedim.."

Yıl: 1995
"Karşıma birdenbire çıkınca çok şaşırdım.. Fenâ hâlde kal geldi yâni..Ama bu iş bizi bozar dedim. Baktım o da bana bakıyor, bu iş tamamdır dedim..Manitayı tavlamak için doğruldum, artistik bir sesle 'selâm' dedim.."

Yıl: 2006
"Âbi onu karşımda öyle görünce çüş falan oldum yâni.. Oğlum bu iş bizi kasar dedim, fenâ göçeriz dedim, enjoy durumları yâni.. Ama concon muyum ki ben,baktım ki o da bana kesik.. Sarıl oğlum dedim, bu manita senin.. 'Hav aryu yavrum?'"

Yıl: 2026
"Ven ay vaz si hör, ben çok yâni öyle işte birden.. Off, ay dont nov âbi yaa.. Ama o da bana öyle baktı, if so âşık len bu manita.. 'Hay beybi..'"
off off maleseff gerçeklerr 2016 da bölesee ileriki zamanları düşünemiorumm :ağla: :ağla: :ağla: :ağla:
okurken dildeki akıcılık ve yumuşaklık farkedilebiliyor okurken zevk alıyorum ama son yazılan tür ise beynimi uyuşturuyor.. :shock:
nereye gidiyorsun eyy yurdum insanı...dön özüneeeeeeeeeeee....
altın ateşle,kadın altınla,erkek kadınla imtihan edilir...
itiraf ediyorum bende dikkat etmiyorummmm :(

ama artık dikkat edecem(edeceğimm) :)

..........................

yararlı paylaşım teşekkürler ;)
ben teşekkür ederim arkadaşlar okuyup yorum yaptığınız için...
fewkaladenin fewk-i nde olmuş çok yüzümde tebessümler oldu falan filan işte ne zormuş ya süpersin işte bu yeni türkçeye bayılıyorum yaa ama anlamadığım bişey var 2026 da daha önce yaşamışmıydın????? :mrgreen: :lol2: :spin: :cheesygrin: :yahoo18: :yellowconfused:
This topic was opened 18 years ago. Replying will be possible soon.