Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Pirinçli Börek

işte en güzel , en güncel ve en leziz Hamur Işi tarifleri bu bölümde.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Pirinçli Börek

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Pirinçli Börek
Hamur Işleri

Malzemeler
• 500 gr. un,
• 1/2 çay bardağı yoğurt,
• 1/2 çay bardağı zeytinyağı,
• 1/2 yumurta,
• 1/2 tatlı kaşığı pudraşekeri,
• 1/2 kahve kaşığı karbonat,
• Çeyrek kahve fincanı sirke,
• Tuz ve su.
Pilav için:
• 1 su bardağı pirinç,
• 150 gr. kıyma,
• 2 baş ortaboy soğan,
• 1 yemek kaşığı hasbir (safran),
• Tuz, karabiber,
• 1/2 çay bardağı zeytinyağı,
• 1,5 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek), Yeteri kadar su.

Tarif

Pirinçler ayıklanıp haşlanır. Ayrı bir kapta kıyma, tuz ve karabiber kavrulur. Küçük küçük doğranmış soğanlar kıymanın içine konur ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Bu karışıma 2 bardak su konup kaynatılır. Kaynayan suya hasbir ile haşlanan pirinç atılır ve pişirilir. Suyu çekmeye yakın altı kısılır, demlendirilir. Daha sonra altı kapatılarak soğumaya bırakılır.

HAMURUN HAZIRLANIŞI:

Verilen malzeme ile biraz katıca bir hamur yoğurulur. Bu hamurdan ufak bezeler alınıp oklava ile çay fincanı tabağı büyüklüğünde ve bıçak sırtı kalınlığında açılır. Içine harç için yapılan pilavdan 1 yemek kaşığı konulur ve yarısına kadar yayılır, diğer yarısı üzerine kapatılır. Kenarları tencere kapağı gibi keskin kenarlı bir şeyle yuvarlanarak kesilir. Çatalla bastırılarak kenarlarına şekil verilir ve kızdırılmış yağa atılarak kızartılır. Börek sıcak sıcak servis yapılır.
Cevapla

“Hamur Işleri” sayfasına dön