Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Limonlu Marenga Tart

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Limonlu Marenga Tart

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Limonlu Marenga Tart
Tatlılar

Malzemeler
Limonlu Krema Için
• Su 1000 g
• Pasta kreması 250 g
• Yumurta sarısı 30 g
• Limon 1.5 adet
Italyan Marengası Için
• Şeker 500 g
• Yumurta beyazı 250 g
• Su 200 g
• Glikoz 60 g

Tarif

Italyan Marengası

Bir kabın içinde şeker, su ve glikoz 123°C’ye kadar kaynatılır. Yumurta beyazı mikserde çırpılır, marenga hazır olunca kaynamış şurup azar azar yedirilir, daha sonra 15 dakika yavaş hızda çırpılır.


Limonlu Krema

Bir kabın içinde su kaynatılır ve kaynatılmış suya pasta kreması ilave edilerek çırpma teli ile karıştırılır. Daha sonra yumurta ve limon suyu ilave edilerek karıştırılır ve 2 dakika pişirilir.

Tartın Tamamlanması

Tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir. Hamurun artan parçaları alınır. Hamurun kabarmaması için ortasına çatal yardımı ile delikler açılır ve fırına verilir.

Pişirilmiş tart hamurun içine limonlu krema konulur ve palet bıçak yardımı ile yayılır.

Italyan marengası, torbaya doldurulur, çeşitli şekillerde sıkılarak garni yapılır. Tartın üst yüzeyini renklendirmek için Italyan marengası pürmüz yardımı ile yakılır.
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön