Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Hindistan Cevizli Revani

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım, işte en güzek tatlı tarifleri efendim.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Hindistan Cevizli Revani

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Hindistan Cevizli Revani
Tatlılar

Malzemeler
• 5 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı un
• 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
• 2 su bardağı Hindistan Cevizi

Şurubu için;

• 2 su bardağı
• 3 su bardağı su
• 1/2 limonun suyu


Tarif

Şurubunu hazırlamak için, şeker, su ve limon suyunu 15 dakika kaynatın. Ilınmaya bırakın.
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın.
Yumurta sarısını tozşekerle çırpın.

Yumurta aklarına bir tutam tuz ve Hindistan cevizi ekleyip kar haline gelinceye kadar çırpın.
Çırpılmış yumurta akını sarısı ile karıştırın.

Sıvı yağ, un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Hazırladığınız hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin.
Revaninin üzeri kızardıktan sonra fırından çıkartın, sıcakken üzerine ılık şerbeti döküp dilimleyin.

Soğuduktan sonra servis yapın.
Cevapla

“Tatlılar” sayfasına dön