Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Ankara Gazi Üniversitesi

ÜNIVERSITELILER Hakkında Detaylı Bilgiler , Üniversite Tanıtımları , Bölümleri ve Tartışmalar.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8611
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
İletişim:

Ankara Gazi Üniversitesi

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

Ankara Gazi Üniversitesi
Gazi Üniversitesi, tarihi Cumhuriyet dönemine kadar uzanan bir kaç üniversiteden birisidir.

İrtibat:
Gazi Üniversitesi Rektörlüğü

06500 Teknikokullar ANKARA
Tel:0(312) 212 68 40
Fax: 0(312) 221 32 02


Tarihçe:
Gazi Üniversitesi, tarihi Cumhuriyet dönemine kadar uzanan bir kaç üniversiteden birisidir. Cumhuriyetin ilanından hemen sonra Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının girişimiyle bir enstitü kurulması kararlaştırılır. Bu karar 1926 yılında "Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü" nün açılmasıyla sonuçlanır.

Enstitünün adı 1929 yılında "Gazi Orta Muallim Mektebi ve Terbiye Enstitüsü" olarak değiştirilir ve bu isimle uzun yıllar hizmet verir. 1976 yılında ise Gazi Eğitim Enstitüsü ismini alır.

Kurulduğunda 9 fakülte, 12 yüksek okul ve 4 enstitüyü bünyesinde barındıran üniversitede bu sayı daha sonra hızla artar.

Bugün kendisine bağlı olarak eğitim-öğretimini sürdüren 25 fakültesi, 21 yüksek okulu, 18 araştırma merkezi ve 5 enstitüsü île Gazi Üniversitesi, adım aldığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yansır bir yüksek öğretim kurumu olma iddiasını devam ettirmektedir.


Fakülteler:
ÇORUM İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
ÇORUM İLAHİYAT FAKÜLTESİ
ÇORUM MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
DİŞ HEKİMLİĞİ
ECZACILIK FAKÜLTESİ
ENDÜSTRİYEL SANATLAR EĞİTİM FAKÜLTESİ
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ
GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
HUKUK FAKÜLTESİ
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
İLETİŞİM FAKÜLTESİ
KASTAMONU EĞİTİM FAKÜLTESİ
KASTAMONU ORMAN FAKÜLTESİ
KIRŞEHİR EĞİTİM FAKÜLTESİ
KIRŞEHİR FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
MESLEKİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
MÜHENDİSLİK MİMARLIK FAKÜLTESİ
TEKNİK EĞİTİM FAKÜLTESİ
TIP FAKÜLTESİ
TİCARET TURİZM EĞİTİM FAKÜLTESİ


Yüksek Okullar:
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
BEYPAZARI TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
ÇORUM MESLEK YÜKSEKOKULU
ÇORUM SAĞLIK YÜKSEKOKULU
HEMŞİRELİK YÜKSEKOKULU
KASTAMONU BEDEN EĞİTİMİ SPOR YÜKSEKOKULU
KASTAMONU SAĞLIK YÜKSEKOKULU
KIRŞEHİR BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
KIRŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU
KIRŞEHİR SAĞLIK YÜKSEKOKULU U
POLATLI TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU
SUNGURLU MESLEK YÜKSEKOKULU
TAPU KADASTRO MESLEK YÜKSEKOKULU
ATATÜRK MESLEK YÜKSEKOKULU
ANKARA MESLEK YÜKSEKOKULU
GAZİ MESLEK YÜKSEKOKULU
MUCUR MESLEK YÜKSEKOKULU
KEÇİÖREN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU
KAMAN MESLEK YÜKSEKOKULU


Enstitüler:
EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
KAZALARI ARAŞTIRMA VE ÖNLEME ENSTİTÜSÜ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ


Burs:
1999-2000 eğitim-öğretim yılından itibaren ÖSS’de sayısal ham puan sıralamasında ilk 2000’e, sözel ve eşit ağırlık ham puan sıralamasında ilk 1000’e giren ve Üniversiteyi ilk sırada tercih eden öğrencilere, öğrenim hayatları boyunca devam edecek olan ve her yıl enflasyon oranında artan karşılıksız burs verilmektedir.


Ulaşım:
Öğrencilerimizin yükseköğretim kurumlarına ulaşımları şehrin değişik merkezlerinden geçen Belediye Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, Dolmuş, METRO bağlantılı ANKARAY ile gerçekleşmekte, öğrencilerimiz Dolmuşların dışında diğer ulaşım araçlarından indirimli olarak faydalanabilmektedirler.

METRO bağlantılı ANKARAY seferleri hafta içerisinde her 4 (dört) dakikada bir trenin hareketi ile sağlanmakta, hafta sonlarında ise bu süre 6 (altı) ya da 8 (sekiz) dakikaya çıkmaktadır.


Beslenme, Barınma ve Sağlık:
Üniversiteye bağlı Fakülte ve Yüksekokullarda okuyan öğrencilerle çalışan personel eş ve çocuklarının sağlık problemlerinde ilk başvuru Mediko-Sosyal Merkezi’ne yapılmakta olup tahlil laboratuvarları, röntgen, diş, tedavi ve pansuman, psikolojik danışma ve rehberlik ile diyet ünitelerinin hizmetlerinden yararlanmaktadırlar. Mediko Sosyal Merkezinde 4 Diş Hekimi, 2 Çocuk Hastalıkları Uzmanı, 1 Dahiliye Uzmanı, 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 1 Psikiyatr, 1 Dermatoloji Uzmanı, 1 Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, 1 Radyoloji Uzmanı ve 11 pratisyen olmak üzere 23 hekim görev yapmaktadır.

Öğrenci ve personelin ilaç ihtiyaçları Sağlık Kültür ve Spor Dairesi tedavi ünitesi içinde bulunan Eczacılık Fakültesi Uygulama Eczanesinden; temin edilemeyen ilaçlar ise anlaşmalı eczanelerden karşılanmaktadır.

Öğrenci yemekhanesi hizmet vermektedir. Gazi Üniversitesi'ne bağlı öğrenci yurdu bulunmamakta ancak Üniversitenin şehir merkezi ve merkezi yurtlara yakınlığı (Sabancı Kız Yurdu, Gazi Yurdu, Mehmet Akif Kız Yurdu, Koç Öğrenci Yurdu gibi) öğrencilerin okullarına rahat ulaşabilmelerine imkan sağlamaktadır. Öğrenciler kendi imkanları doğrultusunda Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlar ve özel yurtlarda kalmaktadır.


Spor:
Faaliyetler, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda 2 çeşitli Fakültelerde 3 olmak üzere toplam 5 kapalı spor salonu, kapalı ve açık yüzme havuzları, Rektörlük Kampüsü içerisinde bulunan açık futbol sahası ile Gazi Üniversitesi Spor Tesislerinde yürütülmektedir.


Öğrenci Kulüpleri:
Fakülte ve Yüksekokullar bünyesinde çalışan Tiyatro Kulübü (GÜTİK)- Amerikan Futbol Kulübü- Türk Halk Müziği Topluluğu- Türk Müziği Topluluğu- Gazi Acil Yardım Ekibi (G.A.Y.E.), GÜDAK (Gazi Üniversitesi Dağcılık Arama- Kurtarma Merkezi), Masa Tenisi Kulübü ve Gazi Robot Topluluğu (ROBOGAZİ) vb. gibi oldukça geniş bir yelpazede yer alan öğrenci kulüpleri ve toplulukları faaliyet göstermektedir.


Kütüphane:
Gazi Üniversitesinin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerini desteklemek amacıyla 1982 yılında kurulan Merkez Kütüphanesi, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bahçesinde bulunan 2000 m2’lik geçici binasında hizmet vermektedir.

Ankara’nın en büyük üniversite kütüphanesi olan Merkez kütüphanenin koleksiyonunda; 121.532 cilt kitap, 53.136 adet ciltli dergi, 7643 adet yüksek lisans tezi olmak üzere toplam 182.311 cilt yayın bulunmakta, abone olunan süreli yayın sayısı 841’i yabancı, 570’i Türkçe olmak üzere toplam 1411 adettir. Ayrıca yaklaşık 9000 adet elektronik dergiye ulaşım sağlanmakta, yayın taramalarında kullanılan 9 adet CD-ROM, 14 adet online veri tabanı bulunmaktadır.

Kitap dışı materyal koleksiyonunda ise 34169 slayt, 462 disket, 653 CD, 147 ses bandı, 3 plak, 164 video-kaset, 102 saydam, 1 mikrofilm, 9 mikrofiş, 18 harita, 5 kroki, 2 plan yer almaktadır. Ayrıca her yıl koleksiyona 8000-10000 cilt yeni yayın eklenmektedir.


Yurtdışı Bağlantıları:
Kaliforniya, North Carolina, Connecticut, Texas (AUSTİN), Makedonya, Özbekistan, Kırgızistan, Pakistan Üniversiteleri ve Enstitüleri ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinde akademik işbirliği kuruldu. Alexander Von Humbold Vakfı kanalıyla Alman Üniversiteleri ile akademik işbirliğinin temeli atıldı, ayrıca NATO Uluslararası Bilimsel Programları çerçevesince Amerika ve Avrupa’da çeşitli Üniversitelerle araştırma faaliyetlerinde ortak çalışmalar yürütüldü.

Azerbaycan Devlet Tıp Üniversitesi ile sağlık alanında işbirliği; Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi ile akademik personel değişimi, bilim ve eğitim alanında ortak çalışma; Özbekistan Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Birinci Taşkent Tıp Enstitüsü ile işbirliği; Çin Halk Cumhuriyeti Anhui Üniversitesi ile daha önce yapılmış protokole dayalı olarak İşletme ve Kooperatif İşletmeciliği alanında; Musul Üniversitesi ile Diş Hekimliği, Fen, Mühendislik alanlarında; Kıbrıs Amerikan Girne Üniversitesi ile öğretim elemanı ve öğrenci değişimi alanında; Makedonya St. Kliment Ohridski Üniversitesi ile de akademik işbirliği alanında protokol imzalanarak çalışılmaya başlandı.

Türkiye’nin sayılı Tıp Fakülteleri içerisinde yer alan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi K-Q, TSE, ISO, EN, 9000 kalite belgelerine sahiptir.
Cevapla

“Üniversiteler” sayfasına dön