Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

37. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali

-BıdıBıdı Hatırlatıyor- Köşesinde Yayımladığımız Tüm Olayları (Bayramları , yarışmaları , sergileri , festivalleri, organizayonları..vb) Bu Bölümde Arşivliyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8611
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
İletişim:

37. Uluslararası Istanbul Müzik Festivali

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

orusan Holding sponsorluğunda Istanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası Istanbul Müzik Festivali, müzikseverleri etkileyici bir programla karşılıyor.

Festival sponsorluğunu 2006 yılından bu yana Borusan Holding'in üstlendiği Uluslararası Istanbul Müzik Festivali, bu yıl 5-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. 500'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı Istanbul'da ağırlayacak olan Uluslararası Istanbul Müzik Festivali, 37. yılında yine seçkin ve etkileyici bir programla yaza merhaba diyor.

Istanbul Müzik Festivali'nde bu yıl, senfoni ve oda orkestraları, vokal konserler, oda müziği, resitaller olmak üzere toplam 18 etkinlik yer alıyor. Festival mekanları ise, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi Aya Irini Müzesi'nin yanı sıra, Topkapı Sarayı, Süreyya Operası, Arkeoloji Müzesi ve Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı.


AÇILIŞ KONSERI

37. Uluslararası Istanbul Müzik Festivali, 5 Haziran Cuma akşamı Aya Irini Müzesi'nde şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan Istanbul Filarmoni Orkestrası'nın konseriyle başlayacak. Sascha Goetzel 2008 Eylül ayında Borusan Istanbul Filarmoni Orkestrası sanat yönetmenliği ve sürekli şefliğine atandı. Istanbul Müzik Festivali'nin sürekli orkestrası olan Borusan Istanbul Filarmoni Orkestrası'nın konser programı Stravinsky'nin Ateş Kuşu Suiti'nden seçmelerden oluşuyor.

Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan Istanbul Filarmoni Orkestrası'nın Istanbul Müzik Festivali açılış konseri Viyana Devlet Balesi'nden iki dansçı gösterileriyle renklenecek. Istanbul Müzik Festivali Açılış Töreni için sınırlı sayıda bilet satışı da olacak.


FESTIVALIN YAŞAMBOYU BAŞARI VE ONUR ÖDÜLLERI

Istanbul Müzik Festivali 2003 yılından bu yana klasik müzik dünyasına büyük katkılarda bulunmuş Türkiye ve yurtdışından seçkin sanatçılara bu başarılarına bir teşekkür niteliğinde Yaşam Boyu Başarı ve Onur Ödülleri sunuyor.

37. Uluslararası Istanbul Müzik Festivali'nin 2009 yılı Onur Ödülü, yurtiçi ve yurtdışında opera alanında gerçekleştirdiği üstün nitelikli çalışmalarla hem klasik müziğe hem de ülkemizin sanat alanında saygın bir varlık göstermesi için yaptığı katkılardan dolayı opera sanatçımız Ayhan Baran'a veriliyor. Ayhan Baran'a ödülü 5 Haziran'daki Festival'in açılış gecesinde takdim edilecek.

37. Uluslararası Istanbul Müzik Festivali'nin Yaşamboyu Başarı Ödülü ise Daniel Barenboim'e sunuluyor. Hem şef hem solist olarak yalnızca klasik müzik alanındaki olağanüstü çalışmaları ve başarılarıyla değil; müziğin iyileştirici ve birleştirici gücünü kültürlerarası barış için de kullanmayı bilmiş ender insani vasıfları ile de tartışmasız yaşayan bir efsane olan Daniel Barenboim'ın ödülü sanatçının 30 Haziran'da La Scala Filarmoni Orkestrası'yla vereceği konser öncesinde takdim edilecek. Daniel Barenboim en son 2006 yılında kendi kurduğu Doğu-Batı Divânı Orkestrası'yla beraber bir konser vermek üzere yine IKSV'nin konuğu olarak Istanbul'a gelmişti.


FESTIVAL'DEN SEÇMELER

Istanbul'un kültür ve sanat yaşamının en önemli simgelerinden biri olan Uluslararası Istanbul Müzik Festivali'nde müzikseverleri klasik müzik dünyasının yıldızlarından ödüllü genç solistlere; seçkin orkestralardan heyecan verici müzik buluşmalarına uzanan yoğun bir konser maratonu bekliyor. Festivalde konserlerin yanı sıra; geçtiğimiz yıl başlanan ve müzikseverlerden büyük ilgi gören "Konsere Doğru" söyleşileri de devam edecek.

Kusursuz yorumları, aldıkları sayısız ödül ve olağanüstü sahne performanslarıyla klasik müzik dünyasının rüya üçlüsü olarak adlandırılan Anne-Sophie Mutter, Sir AndrPrevin ve Lynn Harrell'in birlikte vereceği konser Festivalin kuşkusuz heyecanla beklenen gecelerinden... Şef, besteci ve piyanist Previn'in 80. yaşı kutlamaları çerçevesinde gerçekleşecek konser kapsamında üçlü ilk defa Istanbul seyircisini karşısına çıkacak. Previn'in son eseri Piyano Üçlüsü'nün Türkiye'deki ilk seslendirilişi de bu konserde olacak.

Istanbul Müzik Festivali'nin Borusan Holding sponsorluğundaki Festival Galası'nda; olağanüstü sesiyle çağımızın en muhteşem tenorlarından Rolando Villazon ilk kez Istanbullu müzikseverlerin karşısına çıkacak. Tutku dolu yorumlarıyla opera dünyasının "süper starı" olarak adlandırılan Rolando Villazon'un Marco Zambelli yönetimindeki Borusan Istanbul Filarmoni Orkestrası'yla vereceği konser bu yılın kesinlikle kaçırılmayacak etkinlikleri arasında...

Istanbul Müzik Festivali programında yer alan bir diğer özel konser ise ünlü soprano Anne Hallenberg ile birlikte Şef Christophe Rousset'nin yönetimindeki Les Talens Lyriques'in sunacağı "Kraliçeler"... Konserde ünlü soprano Anne Hallenberg iki büyük müzik dehasının, doğumunun 350. yılında Ingiliz müziğinin babası Purcell ve ölümünün 250. yılında barok müziğin ustası Heserlerindeki gururlu, gizemli ve aşık "Kraliçeler"i yorumlayacak.

Dünya çapında tanınmış virtüözümüz Suna Kan, Türkiye'nin dünya opera sahnelerine kazandırdığı en önemli seslerden Yelda Kodallı, klasik müziğin hızla yükselen genç yıldızları ChloHanslip ve Sol Gabetta, yeni kuşak sanatçılar arasında parlayan isimler Han-Na Chang ve Elizabeth Watts, klasiği cazla buluşturarak Festivale farklı bir tat katacak olan Jacques Loussier Trio da bu yılın programında öne çıkan isimler arasında.

Festivalin son gecesinde dünyaca ünlü piyanist ve orkestra şefi Daniel Barenboim ve Italya'nın en önemli topluluğu La Scala Filarmoni Orkestrası unutulmayacak bir konsere imza atacaklar. Dünya çapında barış elçisi olarak da tanınan Daniel Barenboim'in hem şef hem de solist olarak yer alacağı gecede La Scala Filarmoni Orkestrası Beethoven ve Berlioz'un yapıtlarını seslendirecek.
Cevapla

“Geçmiş Etkinlikler” sayfasına dön