Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Isveç'te emeklilik yaşı yine yükseltiliyor!

2008 yılına ait, spor, siyaset, ekonomi dünya ve diğer haberler
Cevapla
Fachmann
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Mesajlar: 700
Kayıt: 14 Ara 2008, 00:16

Isveç'te emeklilik yaşı yine yükseltiliyor!

Mesaj gönderen Fachmann »

Isveç'te emeklilik yaşı yine yükseltiliyor!
Isveç'te iktidarda bulunan 4 sağ partiden biri olan Isveç Hıristiyan Partisi, emeklilik yaşının 65'ten 72'ye çıkmasını istiyor.
70 bin kişinin emeklilik yaşı 65 olmasına rağmen çalışmaya devam ettiği Isveç'te Isveç Hıristiyan Partisi emeklilik yaşını 72'ye yükseltmek isterken, emeklilerin isteğe göre 61 yaşından sonra yarım gün çalışılabileceğini açıkladı. Yaşlılardan sorumlu bakan Maria Larsson, Isveç'in önemli gazetelerinden Dagens Nyheter'e yaptığı açıklamada, 61 yaşından sonra çalışanların Isveç iş dünyasına daha faydalı olacağını söyledi.

Öte yandan AB'nin 23 ülkesinde emeklilerle ilgili yaptığı kamuoyu araştırmasında, en düşük emekli maaşının aylık bin 500 dolar olduğu Isveç ve Avusturya, emeklilerin hayat standardının en iyi olduğu iki ülke olarak açıklandı. Yapılan araştırmada Isveç, emeklilerin cenneti olarak değerlendirildi. Sağlık, sosyal yaşantı, gelir hakkında soruların sorulduğu Eurostat kamuoyu araştırma firmasının araştırmasında sıralama şöyle:
1. Isveç
2. Avusturya
3. Almanya
4. Hollanda
5. Ispanya
6. Çek Cumhuriyeti
7. Slovenya
8. Danimarka
9. Belçika
10. Fransa
11. Polonya
12. Italya
13. Finlandiya
14. Ingiltere
Cevapla

“2008 Yılı Haber Arşivi” sayfasına dön