Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Iş Bırakma Kararı & Uyarı Amaçlı Çalışmama Hakkı

-BıdıBıdı Hatırlatıyor- Köşesinde Yayımladığımız Tüm Olayları (Bayramları , yarışmaları , sergileri , festivalleri, organizayonları..vb) Bu Bölümde Arşivliyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8611
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
İletişim:

Iş Bırakma Kararı & Uyarı Amaçlı Çalışmama Hakkı

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

Sendikalar, 14 Mart'ta saat 10.00-12.00 arası iş bırakma kararı aldı.


Türk-Iş'in çağrısı üzerine toplanan Emek Platformu'nun Başkanlar Kurulu bildirisinde, “Emek Platformu Başkanlar Kurulu, hükümetin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı ile ilgili örgütlerimizin görüş ve önerilerini dikkate almadığı, çalışanların koşulları ve ülke gerçekleriyle örtüşmediği sonucuna varmıştır” denildi.

Bildiride, 14 Mart Cuma günü 10.00-12.00 saatleri arasında “uyarı amaçlı çalışmama hakkı”nın kullanılacağı belirtildi.

Platformun Türk-Iş genel merkezindeki toplantısının ardından Türk-Iş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Emek Platformu Başkanlar Kurulunun bildirisini açıkladı.

Bildiride, Emek Platformu Başkanlar Kurulunun, platformu oluşturan tüm kuruluşların katılımıyla bugün toplandığı, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'na ilişkin değerlendirmeler yapıldığı ve tasarıya karşı geliştirilecek tavrın belirlendiği kaydedildi.

Başkanlar Kurulunun, “tasarının; çalışanlar, emekliler, dul ve yetimleri için ağır hak kayıplarına neden olduğu tespitini yaptığı, emeklilik ve sağlık alanında köklü değişiklikler yapan ve kazanılmış hakları geriye götüren tasarıyı sosyal devlet ilkesine aykırı olarak değerlendirdiği” belirtilen bildiride, şöyle devam edildi:

“Emek Platformu Başkanlar Kurulu, hükümetin Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı ile ilgili örgütlerimizin görüş ve önerilerini dikkate almadığı, çalışanların koşulları ve ülke gerçekleriyle örtüşmediği sonucuna varmıştır.

Emek Platformu Başkanlar Kurulu, bu tasarının yasalaşmaması kararına vararak, tasarıya karşı ortak eylem kararı almıştır.”

Bildiride, Başkanlar Kurulunun aldığı karar doğrultusunda yapılacak eylemler de sıralandı. Buna göre, 13 Mart Perşembe günü tüm illerde kitlesel basın açıklamaları yapılacak. 14 Mart Cuma günü de 10.00-12.00 saatleri arasında “uyarı amaçlı çalışmama hakkı” kullanılacak.

Bu uyarılara rağmen tasarı TBMM Genel Kurulunda bu haliyle görüşülmeye başlanırsa aynı gün Emek Platformu bileşenlerinin yöneticileri ve temsilcilerinin Ankara'da toplanarak tepkilerini TBMM'ye iletecekleri kaydedilen bildiride, “Emek Platformu, gelişmeleri izleyecek ve gerektiğinde yeni değerlendirmeler yapmak üzere toplanacaktır” denildi.


“MESAJIMIZ INŞALLAH YETERLI OLUR”


Kumlu, bildiriyi açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, “uyarı amaçlı eylemin süresinin 2 saat olmasının son kararları olup olmadığını” sorması üzerine Kumlu, “Sonuç bildirisine yazdığımıza göre herhalde son kararımız. Bir saat mi olsun, yarım gün mü olsun, bir gün mü olsun diye herkes fikrini söyledi. Neticede 2 saat olarak kararlaştırdık” dedi.

Bir başka gazetecinin, “Bu, hükümete mesajlarınızın iletilmesi için yeterli mi sizce. Daha sonra temaslarınız olacak mı?” sorusuna Kumlu, “Elbette... Biz her zaman görüşmeden yanayız. Yeterli diye düşünüyoruz, inşallah yeterli olur. Olmazsa daha etkin eylem kararlarını almaya hazırız, platform temsilcileri olarak” karşılığını verdi.

Kumlu, “Platform sözcüsü belirlendi mi?” sorusunu ise “Şu anda benim. Onu daha sonra değerlendireceğiz” diye yanıtladı.

Tüm eylemlere rağmen tasarının TBMM Genel Kurulunda kabul edilmesi halinde nasıl davranacaklarının sorulması üzerine de Kumlu, “Biz Emek Platformu bileşenleri, 17 teşkilat başkan ve yöneticileriyiz. Şu anda toplantıda görüşemediğimiz konularla ilgili benden bilgi almaya çalışmayın” dedi.

BAKAN ÇELIK TÜRK-IŞ YÖNETIMINI GÖRÜŞMEYE ÇA?IRDI

Yurt genelinde eylem kararı alınan Emek Platformu Başkanlar Kurulu toplantısının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk-Iş Genel Başkanı Mustafa Kumlu'yu arayarak, görüşmeye çağırdı. Bakan Çelik'in Türk-Iş yöneticileriyle makamında yapacağı görüşmede, alınan eylem kararının ele alınacağı öğrenildi.
Cevapla

“Geçmiş Etkinlikler” sayfasına dön