Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Patlıcanlı Pilav

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Patlıcanlı Pilav

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Patlıcanlı Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 2 bardak pirinç
• 2 çorba kaşığı margarin
• 1 bardak kızartma yağı
• 2 adet orta boy patlıcan
• Tuz

Tarif

Patlıcanları alaca soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. Sonra da bu patlıcanları bol tuz bulunan suya atarak yarım saat bekletin, sudan çıkarıp, parçalamadan sıkarak acı sularını çıkarın. Bol suda yıkayıp, süzülmeleri için bir kevgirde bırakın.

Bir tavada kızartma yağını kızdırıp, kuruladığınız patlıcanları bu yağda hafif pembemsi bir renk alana kadar kızartın.

Diğer taraftan pirinci ayıklayıp yıkayın. Üzerini geçecek kadar kaynar su koyup tuz ilave ederek, 20-25 dakika ıslatın ve süzün.

Dört bardak suyu, tuzu ve margarini bir tencereye koyup kaynatın. Su kaynayınca pirinçleri ilave edip bir defa karıştırın ve önce kuvvetli, daha sonra kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar kaynatın.

Pilav suyunu çektikten sonra patlıcanları ilave ederek karıştırın. Yarım saat kadar dinlendirdikten sonra üzerine bir miktar nane ilave edip servis yapın.
Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön