Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

20. Gün Iftar Mönüsü

Sitemizin Günlük Iftar Mönüsü.
Kilitli
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8611
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
İletişim:

20. Gün Iftar Mönüsü

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

Maydanoz Çorbası:
Malzemeler: 2 demet maydanoz, yarım kg patates, 4 su bardağı kaynar su, 1 kaşık tereyağ, 1 fincan sıvı yağ, tuz biber

Hazırlanışı: Kıyılmış maydanozu yağda hafif pişirin. Kabuğunu soyup bir kaç parçaya böldüğünüz patatesleri ekleyip kaynar su katın. Tuz ve karabiberi de ilave ederek, patatesler iyice pişinceye kadar kaynatmaya devamedin. Mikserde püre yaptıktan sonra üzerine kırmızı biber ve kızdırılmış tereyağı katarak servis yapabilirsiniz.


--------------------------------------------------------------------------------

Fırında Pırasa:
Malzemeler: 1 kg pırasa, 150 gr kıyma, 1 soğan, 2 bardak et suyu, tuz, karabiber, 1 fincan rende kaşar, 1 kaşık salça, yarım bardak süt, 2 yumurta

Yapılışı: Pırasaları halka halka kesip yıkayın. Bir tencereye yağ, soğan koyup biraz kavurun. Kıymayı ilave edin. Suyunu çekene kadar pişirdikten sonra tuz ve pırasaları ilave edip biraz pişirin. Küçük bir tepsiye pırasayı alın. Pırasaların üstüne peynirleri serptikten sonra yumurtaları sütle çırpıp,bunu da pırasaya ilave edin. Kızgın fırına verin.


--------------------------------------------------------------------------------

Saray Pilavı
Malzemeleri: 3 su bardağı pirinç, 100 gr kuru kayısı, 100 gr iç ceviz, 1 çay kaşığı toz karanfil, 1 çay kaşığı karabiber, 1 su bardağı nohut, 50 gr kuş üzümü, 1 büyük soğan, 3 kaşık tereyağı, tuz, 5 su bardağı et suyu veya su.

Yapılışı: Önceden nohutu ve kuş üzümünü ayrı ayrı haşlayıp suyunu süzdürün. Kayısıyı ve cevizleri küçük parçalara ayırın. Pirinci yarım saat tuzlu kaynar suda bekletin. Tencerede tereyağını eritip, rendelenmiş soğanı kavurun. Pirinç, nohut ve kayısıları ilave edip suyunu ekleyin.Kaynadıktan sonra ateşi kısıp , pilavın suyunu çektirin. Ceviz ve kuş üzümünü de iyice karıştırdıktan sonra ateşten alın. Servis tabağına aldıktan sonra pilavınızın üzerine baharatları serpebilirsiniz.


--------------------------------------------------------------------------------

Katmer Tatlısı:
Malzemeler: 2 yumurta, 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt, 5 su bardağı un, 500 gr tuzsuz peynir. Şerbeti: 5 su bardağı şeker, 3.5 su bardağı su

Yapılışı: Bir kaba yumurta, sıvı yağ, süt ve limona konmuş karbonat konup karıştırlır. Un ilave edilip kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. 24 parçaya bölünür. Nişasta ile büyük bir yufka açılır. Her yufkaya rendelenmiş peynir konup 4 tarafı kapatılıp kare haline getirilir. Kızgın yağda kızartılır. Soğuk şerbete atılır.
Kilitli

“BIDIBIDI Mönü” sayfasına dön