Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com

[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler

KAYDOL

BM, Israil'e güvenmiyor

2008 yılına ait, spor, siyaset, ekonomi dünya ve diğer haberler
Fachmann
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

BM, Israil'e güvenmiyor

Mesaj gönderen Fachmann »

BM, Israil'e güvenmiyor
Israil'in Gazze'ye yönelik yaptığı saldırılarda uluslararası hukuku hiçe sayması Birleşmiş Milletler (BM) için bölgede çalışan görevlileri de bıktırdı.
Perşembe günü BM adına Gazze'de yardım dağıtan konvoya Israil askeri ateş etti. BM Yardım ve Kurtarma Ajansı (UNRWA) Direktörü John Ging'in verdiği bilgiye göre, Israil askerinin ateşi sonunda yardım taşıyan iki BM görevlisi öldü, üçü ise yaralandı. Gazze halkına insani yardım ulaştırmaya çalışan konvoyların son üç günde 5 kez Israil ateşine maruz kaldığına dikkat çeken Ging, Israil savunma bakanlığından sorumluların cezalandırılmasını istedi.

"OKULDA YALNIZCA SIVILLER VARDI"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ging, BM'nin koruması altında olan Cebaliye kampındaki okula Israil'in düzenlediği saldırı sonrasında ölenlerin sayısının 43'e yükseldiğini söyledi. Kendisinin bizzat okula giderek inceleme yaptığına işaret eden Ging, burada yalnızca sivillerin bulunduğunu, Israil'in iddia ettiği gibi Hamas militanların olmadığını dile getirdi. Ging ayrıca, "Umut ediyorum ki bu sorumsuzca saldırıyı düzenleyenler uluslar arası mahkemede yargılanır" diye konuştu.

“2009 Yılı Haber Arşivi” sayfasına dön