Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com

[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler

KAYDOL

"ÜLKENIN MENFAATI OLUŞURSA IMZAYI ATARIM"

2008 yılına ait, spor, siyaset, ekonomi dünya ve diğer haberler
Kullanıcı avatarı
denizindibi
Yıldızlaşan Üye
Yıldızlaşan Üye

Mesaj gönderen denizindibi »

Resim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF ile Görüşmelere Ilişkin Açıklamalarda Bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, IMF ile görüşmelere ilişkin, ''Eğer anlaşırsak, ülkenin menfaati hakikaten oluşursa, o zaman tabii ki imzayı da atarım. Bundan dolayı bu zamana kadar gecikti. Ama görüyorum ki esnemeler var. Bu esnemelerle birlikte eğer mutabık kalırsak biz de imzayı atarız. Tedbirlerimizi zaten alıyoruz'' dedi.
Erdoğan, partisinin Beşiktaş Belediyesi başkan adayı Sibel Çarmıklı tarafından Conrad Otel'de düzenlenen ''Büyük Beşiktaş Buluşmaları-1'' başlıklı toplantıda yaptığı konuşmada, önemli bir projelerinin de üçüncü köprü olduğunu söyledi.

Erdoğan, ''Hemen buna karşı çıkmaya başladılar. Ama buna karşı çıkanlar, hatırlarsanız birinci köprüye de ikinci köprüye de karşı çıkmıştı. Şimdi buna da karşı çıkıyorlar, daha adını duyar duymaz'' şeklinde konuştu.

Üçüncü köprüyü kuzeye yapacaklarını ve bunun üstünden ekseriyetle ağır vasıtaların geçeceğini vurgulayan Erdoğan, uluslararası, şehirlerarası trafiğin tamamen üçüncü köprüye kaydırılması ve böylece şehir içinde ağır vasıta kalmaması arzusunda olduğunu dile getirdi.

Ancak buna hemen karşı çıkıldığını aktaran Erdoğan, ''Halbuki bu ülkeyi sevmek, bu tür projelere destek olmakla olur, engellemekle olmaz'' dedi.

-''Paranın Musevisi, Müslümanı olur mu?''-

Bu çalışmaları çoğaltmanın mümkün olduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

''Nasıl mümkün olacak? Eğer kafanız özel bir kafaysa olur, ama devletçi bir kafaysa olmaz. Işte Galataport meselesi. Biz Galataport'u sahiplendirdik, verdik. Karşımıza kimler dikildi? Bu ülkenin insanları dikildi. Ne dediler bize? 'Bak gitti Yahudi'ye verdi, Musevi'ye verdi' dediler. Dediler mi? Dediler. Arkadaşlar şu anda Galataport, eğer ihaleyi alan firma işine başlamış olsaydı belki de hizmet ediyor olacaktı. Paranın Musevisi, Müslümanı olur mu ya? Imanın Musevisi, Müslümanı olur mu? Ve neler yazdılar, neler. Benim kardeşim orada çalışmış, bilmem ne yapmış. E çalışır. Geçmişte benim Rum, Musevi patronlarım oldu. Çocukluğumda yanında çırak olarak çalıştım. Bu ülkenin vatandaşı çalışsın, ekmek parası kazansın. Içimizden birçoğu aynı tezgahlardan geçmedi mi? Geçtik yahu bu ülkede. Bundan niye rahatsız oluyoruz.''

Erdoğan, Galataport projesinde bunun mücadelesini verdiklerini belirterek, ''Ve yılmış değilim, onu söyleyeyim'' dedi.

Aynı şeyi Haydarpaşa projesinde de yaptıklarını belirten Erdoğan, her iki projenin kendisinin rüyası olduğunu anlattı.

-IMF ile anlaşma-

Erdoğan, enflasyon yüzde 30 iken, bugün yüzde 7.7 seviyesinde olduğunu, IMF'e olan borcun 23,5 milyar dolardan 7.8 milyar dolara düşürüldüğünü, Merkez Bankası döviz rezervinin 67 milyar dolara çıkarıldığını dile getirdi.

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Eğer biz şimdi IMF konusunda biraz rahat hareket ediyorsak sebebi bu. Ayağımızı yere sağlam basıyoruz. Yoksa bizim Mayısta başladı görüşmelerimiz. Ama bize kalkıp da arzu edilmeyen, istenmeyen, ülkenin aleyhine olacak şartlar koşulursa ben bunu kabul edemem. Geçmişte bunu kabul ettiler. Bedelleri ağır oldu. Eğer anlaşırsak, ülkenin menfaati hakikaten oluşursa, o zaman tabii ki imzayı da atarım. Bundan dolayı bu zamana kadar gecikti. Ama görüyorum ki esnemeler var. Bu esnemelerle birlikte eğer mutabık kalırsak biz de imzayı atarız. Tedbirlerimizi zaten alıyoruz.''

Terörün dini olmadığını vurgulayan Erdoğan, ''Efendim, terörist ama Müslüman... Kardeşim, Müslüman olması beni ilgilendirmez. Teröristtir. Terörist ama Musevi... Teröristtir. Musevi olması bizi bağlamaz. Yani terörün dini olmaz, milleti olmaz, ülkesi olmaz'' dedi.

(Anadolu Ajansı)
ResimResim

“2009 Yılı Haber Arşivi” sayfasına dön