Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com

[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler

KAYDOL

BRISA ÜRETIME YENIDEN BAŞLADI

2008 yılına ait, spor, siyaset, ekonomi dünya ve diğer haberler
Kullanıcı avatarı
denizindibi
Yıldızlaşan Üye
Yıldızlaşan Üye

Mesaj gönderen denizindibi »

Kocaeli'de Bulunan Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.ş'de Üretime Yeniden Başlandı. Fabrikada Üretim 5 Şubat'ta Durdurulmuştu.

Kocaeli'de bulunan Brisa Bridgestone Sabancı Lastik Sanayi ve Ticaret A.Ş'de üretime yeniden başlandı. Fabrikada üretim 5 Şubat'ta durdurulmuştu.
Dünyada etkili olan ekonomik kriz nedeniyle 64 işçinin işine son vermesinin ardından, ikinci kez üretimi durduran Izmit'teki Brisa fabrikasında üretim bugün tekrar başladı. Şirket, sipariş iptali ve sektörde daralma nedeniyle bin 72'si işçi, 119'u mavi yakalı olmak üzere toplam bin 271 çalışanı 7 gün süreyle izne çıkarmıştı. 1 günü hafta tatili olmak üzere kalan sürenin 4 günü işçilerin yıllık izinlerinden mahsup edilirken, 2 günü ise ücretli izin olarak işveren tarafından karşılandı. Beyaz yakalılarda ise izin günlerinin tamamı yıllık izinlerden mahsup edildi.

Lastik-Iş Sendikası'nın örgütlü olduğu fabrikada duruş, iş yeri temsilcileri aracılığıyla işçilerin fikri alınarak yapılmıştı. Izin süresinin bugün dolması ile üretim tekrar başladı.

(CIHAN)

(Cihan Haber Ajansı)
ResimResim

“2009 Yılı Haber Arşivi” sayfasına dön