Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com

[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler

KAYDOL

Malatya Bld Başkanı Belediye Binasının Yıkılmasına Karar Verdi ve...

2008 yılına ait, spor, siyaset, ekonomi dünya ve diğer haberler
Kullanıcı avatarı
tatlı cadı
Kahraman Üye
Kahraman Üye
Konum: Önemli Olan Nerden Oldugun Degil,Nereye Gidecegin...
İletişim:

Malatya Bld Başkanı Belediye Binasının Yıkılmasına Karar Verdi ve...

Mesaj gönderen tatlı cadı »

Resim

Resim

Resim
Görev süresinin bitmesine 2 ay kalan Belediye Başkanı Cemal Akın'ın son icraatı, "Kent Müzesi"ne dönüştürülmesi istenen 71 yıllık belediye binasını gece yıkmaya kalkışmak oldu. Hiç kimsenin hatta bazı belediye yetkililerinin bile bilgi sahibi olmadığı "korsan" yıkım girişimi, AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın ve Vali Halil Ibrahim Daşöz'ün girişimleriyle "şimdilik" durduruldu.

Malatya Belediyesi'ne bağlı birimlerin, başkanlık makamı dahil olmak üzere yeni yaptırılan belediye binasına taşınmalarının ardından, Malatya'nın en eski betonarme binası olması nedeniyle "Kent Müzesi" yapılması da gündeme gelen kent merkezindeki belediye binası, partisinin yeniden aday göstermediği, görev süresi de 2 ay sonra bitecek olan Cemal Akın'ın talimatıyla, gece yıktırılmaya kalkışıldı.

Içerisinde henüz büro malzemeleri bulunan binaya, Akın'ın talimatıyla iş makineleri ve kamyonlar gönderildi. 20.30 sıralarında belediye binasına gelen iş makineleri yıkımı başlatmak isterken, olayı duyan Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu ile Malatya Kültür ve Yaşam Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan, gelerek ilgililerle tartıştılar.

Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, mevcut belediye binasının yıkımını meclis kararı olmadan nasıl başlattığı, yaptığı işlemin yasal olup olmadığı merak konusu oldu.

Belediye önünde iş makinelerini görünce merak üzerine bina önüne gelen ve bazı görevlilerle konuşan Belediye Fen Işleri Müdürü Doğan Tarakçı'nın da, yıkım kararından haberinin olmadığını söylediği duyuldu. Belediyenin "bu konuyla ilgili" daire müdürünün olaydan haberdar bile olmadığı ortaya çıktı.

Bu arada Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, kendisine ulaşabilen basın mensuplarına binayı yıkıp yeşil alan yapacaklarını söylediği belirtilirken, Vali Halil Ibrahim Daşöz'ün konuyu görüşmek için aradığı Akın'a ulaşamadığı, Akın'ın bir süre telefonlara cevap vermediği öğrenildi. Valinin daha sonra ulaştığı belediye başkanı Akın'dan, binanın durumunun değerlendirilmesi için yıkım faaliyetini durdurmasını istediği, Akın'ın da buna olumlu yanıt verdiği haber alındı.

Olayı duyan AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AKP Il Başkanı Mustafa Şahin de belediye binasına geldiler. Çalık, belediye görevlilerine yıkımı durdurmaları isteğini iletirken bir süre sonra çalışmalar durduruldu.

Saadet Partisi Belediye Başkan adayı Mehmet Yaşar Çerçi de yıkım haberi üzerine, parti yöneticileriyle birlikte belediyeye geldi ve "alelacele" yapılmak istenen yıkım kararına tepkisini dile getirdi. Çerçi, milletvekili Çalık'la da görüştükten ve binanın yıkımının durdurulduğunu öğrendikten sonra ayrıldı.

GIDERAYAK!..
Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, "giderayak" daha tam olarak büro malzemeleri bile taşınmamış olan binayı yıkma girişimi, "oldubittiye getirme" olarak nitelendirildi. Bazı pencereleri de sökülen binadan bir yandan malzeme taşınırken, bir yandan iş makinelerinin yıkıma girişmesinin son anda engellenmesi çabaları çevrede toplanan vatandaşlarca da merakla izlendi.

Akın'dan sonra gelecek belediye başkanının durumu değerlendirmesinin daha doğru olacağı belirtilirken, mevcut belediye başkanının bu kararı gelecek başkana bırakmayıp, bir gece operasyonuyla gelecek başkanlara belki de çok tartışılacak, daha önce üzerinde konuşulmamış bir konuyu "acil sorun haline dönüştürme" çabaları tepkiye yolaçtı.

GEREKÇE BIR SÖYLENTI..
Belediye Başkanı Akın'ın, belediye binasını "alelacele" yıkma girişiminin gerisinde, bazı söylentilerin yattığı, Akın'ın da kendisinin adaylığını engelleyen siyasilerle ilgili bu söylentiye dayanarak, onlarla hesaplaşma adına binayı yıkmaya kalkıştığı konuşuluyor.
Resim Kaderimi Kendim Yazarım Sandım...
&
O BIZIM KAVUŞMAMIZ MAHSERE KALDI
Kullanıcı avatarı
tatlı cadı
Kahraman Üye
Kahraman Üye
İletişim:

Bugun saat 4 gibi belediye binasının önünden geçerken herşey normal gibiydi hatta yeni getirilen araçlar tanıtım amaçıyla belediyenin önünde sergilenyodu.Aksam tekrar gecerken yıkım için iş makineleri görünce çok şaşırdım.Önce yıkılıp park yapılacak bir söylenti vardı daha sonra müze olacak dediler ama bekleyip görecegiz :arrow:
&
Kullanıcı avatarı
tatlı cadı
Kahraman Üye
Kahraman Üye
İletişim:

Malatya Belediyesi Hizmet Binası Yıkıldı!

Malatya Belediyesi'nin 71 yıllık hizmet binası, milletvekillerinin girişimlerine karşın, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın talimatı ile gece yıktırıldı. (Fotogaleri)
- MILLETVEKILI YIKILMAYACAK DEDI, BELEDIYE BAŞKANI YIKTI
- BELEDIYE BAŞKANI, ESKI BELEDIYE BINASINI GECE YIKTIRDI
- MILLETVEKILININ YIKIMI DURDURULDU DEDI?I BINA, BELEDIYE BAŞKANINI TALIMATI ILE GECE YIKILDI

Malatya Belediyesi'nin 1938 yılından beri hizmet binası olarak kullandığı şehir merkezindeki bina, yeni yapılan hizmet binasına taşınması sebebiyle 2 gün önce tamamen boşaltıldı.
Binanın yıkılmadan kullanılması ve Kent Müzesi olarak kullanılması taleplerine karşın, Belediye Başkanı Cemal Akın ise buranın yıkılarak şehir meydanı ve yeşil alan yapılacağını açıklamıştı.
AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın yıkımının durdurulduğunu açıkladığı hizmet binası, Belediye Başkanı Cemal Akın'ın talimatı ile gece saat 05.00'de 2 ayrı iş makinesi çalıştırılarak yıkıldı.
Ekipler, tuğla ile yapılmış olan eski binayı, kısa bir sürede kullanılmaz hale getirdi.
Zamanlamadan dolayı, sokakta kimsenin olmaması sebebiyle yıkıma tepki gösterilmedi.
&
Kullanıcı avatarı
tatlı cadı
Kahraman Üye
Kahraman Üye
İletişim:

Akın ve Destekçileri!

Belediye Başkanı Cemal Akın, görev süresinin sona ermesine 2 ay kala, şehir merkezindeki Belediye Binasını yıktırırken, daha sonra Belediyeden yayınlanan bültende, yıkım işlemini savundu. Yıkılan bina ile ilgili olarak bu binanın bazı milletvekillerince birilerine söz verildiği "söylentisini" yayan ve yıkıma bunu gerekçe gösteren belediyeden gelen bültende, bu iddiaya hiç değinilmemesi dikkat çekti.

Belediyenin bülteninde, Cemal Akın'a destek veren ESOB Başkanı ile MHP Il Başkanı ve AKP aday adayı mimar Yaşar Köksal'ın destek sözlerine de yer verildi.

Belediye bülteninde, başkan Akın'a bazı vatandaşların alkışlarla destek verdiği ifade edilirken, Akın'la birlikte fotoğrafa giren destekçileri dikkat çekti.

Yeni belediye binasının projesindeki kapalı ve açık oto park yapımını maliyeti düşürmek adına iptal ettiren ve kentin geleceğine yönelik çok önemli bir önlemi gereksiz gören belediye başkanının, şehir merkezindeki binayı yıktırması ile ilgili otopark savunması yapması da inandırıcı bulunmadı.

Belediyenin bu konudaki bülteni şöyle:

"Yeni Belediye binasının hizmete girmesi ve Belediye birimlerinin yeni binaya taşınmasının ardından eski Belediye binası yıkıldı.

Eski Belediye Binası alanının meydan olarak düzenleneceğini söyleyen Belediye Başkanı H.Cemal Akın, binanın yıkılmasının ardından bir açıklama yaptı.

Daha önce, Belediye birimlerinin yeni hizmet binasına taşınmasının ardından mevcut binanın yıkılarak, meydan yapılacağını söylediklerini hatırlatan Başkan Akın, “Yeni Belediye Hizmet Binası’na taşındıktan sonra burasının yıkılarak, alta 2-3 kat otopark, üstünü de meydan yapacağını söylemiştik. Bilindiği gibi Yeni Hizmet Binamız bitirilerek hizmete girdi” dedi.

Görev süreleri içerisinde Yeni Camii ile Inönü Kapalı Çarşısı üzerini meydan olarak düzenleyerek hizmete sunduklarını belirten Başkan Akın, Belediye yerinin de meydan olarak düzenlenmesiyle birlikte Malatya Merkezde 22-23 dönümlük bir meydana kavuşacağını söyledi.

Sözkonusu yerin de meydan olarak düzenlenmesiyle birlikte bölgede araç ve yaya trafiğinde bir rahatlama da olacağını kaydeden Akın, “Bu çalışmalarımız sırasında bizi destekleyen Sivil Toplum Kuruluşlarını ve hemşerilerimizi şükranla anacağız. Herkese bizlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Malatya’ya ve Malatya halkına hizmet etmenin büyük bir onur olduğunu kaydeden Başkan Akın, özetle; “Malatya halkı bana 5 yıl hizmet etme imkanı verdi. Ben de onurla hizmet ettim. 2 ay daha hizmetlerimi sürdüreceğim. Edindiğim tecrübelerimle daima Malatya’nın hizmetinde ve emrinde olacağım” şeklinde konuştu.

Eski Belediye Hizmet Binası’nın yıkılması ile ilgili olarak vatandaşlardan ve bazı sivil toplum kuruluşlarından Başkan Akın’a destek ve teşekkür geldi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın 5 yıllık görev süresi içerisinde Malatya’ya önemli hizmetler kazandırdığını ve tarihe geçtiğini söyleyen vatandaşlar, binanın yıkılmasından dolayı Başkan Akın’a alkışlar eşliğinde “En Büyük Başkan” şeklinde tezahüratlarda bulundular.

Yıkımı yapılan eski Belediye Binası alanına gelen ESOB Başkanı Şevket Keskin, MHP Il Başkanı Ömer Ekici ile AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı ve Belediye eski Başkan Yardımcısı mimar Yaşar Köksal da Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a destek vererek, teşekkür ettiler.

ESOB Başkanı Şevket Keskin yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı H.Cemal Akın’a destek vererek, “Kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sonuna kadar destekliyorum. Eğer bir kent modern bir kent olacaksa meydanı olması lazım. Herkes Malatya’nın çok sıkışık olduğunu söylüyordu. Merkezin açılması lazımdı. Bugün de bunu Belediye Başkanımız yaptı” dedi.

Belediye eski Başkan Yardımcısı mimar Yaşar Köksal ise bir binanın sanat değeri taşıması için bazı kriterlerin olduğunu belirterek, eski Belediye Binasının sanat değerinin olmadığını söyledi.

Kendisinin 9 yıl eski binada görev yaptığını hatırlatan Köksal, görev yaptığı dönem içerisinde Anıtlar Yüksek Kurulu’nda yetkililerin geldiğini ve binanın sanat değerinin olmadığını söylediklerini belirtti.

Malatya’nın meydan fakiri bir şehir olduğunu bildiren Köksal, eski Belediye binası yerinin meydan olması açısından yıkımı desteklediğini belirterek, Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ı tebrik ettiğini söyledi."
&
Kullanıcı avatarı
tatlı cadı
Kahraman Üye
Kahraman Üye
İletişim:

Belediye binasının yıkımı ile ilgili olarak Mehmet Yaşar Çerçi döneminde 1999 yılında karar alındığına ilişkin iddia Çerçi tarafından, "Yanlış yansıtıyorlar, doğru söylemiyorlar." diyerek yalanlandı. Bu arada, belediye binasının "özel hastane yapmak üzere birilerine verileceği" yolunda AKP'li milletvekillerine yöneltilen suçlamaya da tepki geldi ve böyle birşeyin asla söz konusu olmadığı ifade edildi.

GECE YIKMA GIRIŞIMI..
Yeni belediye binasının yapılması nedeniyle şehir merkezindeki belediye binasının banka, market vs. yıkılarak çevresinin meydana dönüştürülüp "Kent Müzesi" yapılmasına ilişkin çabalar sürerken, AKP tarafından yeniden aday gösterilmeyen ve bu nedenle de milletvekillerine tepkili olduğu bilinen Belediye Başkanı Cemal Akın, Cuma gecesi binayı yıkmaya kalkışmıştı. Olaydan haberdar olan milletvekili Öznur Çalık, SP adayı Mehmet Yaşar Çerçi, CHP il başkanı Celal Berktaş, Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, SMMMO Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, Kültür ve Yaşam Derneği Başkanı Yaşar Karaaslan binaya gelerek, buna karşı çıkmışlardı.

Konu Vali Halil Ibrahim Daşöz'e de iletilmiş, girişimler sonucu Vali konunun değerlendirilebilmesi için Belediye Başkanı Akın'la görüşülüp süre alındığını bildirince, tepkiciler binadan ayrılmışlardı.

Ancak, Vali'nin yaptığı bu bilgilendirmeye karşın, bina sabaha karşı harekete geçen belediye ekipleri tarafından yıkılmaya başlanmış, yıkımı Belediye Başkanı Cemal Akın'ın "çok yakını" olan, belediye meclisine de seçtirip zaman zaman belediye başkan vekaletini bıraktığı, ortaokul mezunu, Köy Hizmetleri kadrosunda gece bekçisi Alaattin Acun'un da nezaret ettiği gözlenmişti.

"DO?RU DE?IL.."
1999- 2004 yılları arasında Malatya Belediye Başkanlığı görevinde bulunan ve halen Saadet Partisi adayı olan Mehmet Yaşar Çerçi döneminde, 1999 yılında alınan bir kararla binanın yıkıldığı yolundaki iddialara Çerçi tepki gösterdi. Çerçi döneminde, yeni belediye binasına taşınılması halinde eski binanın yıkımına ilişkin karar olduğu iddia edilirken, Çerçi 1999 yılında yeni belediye binasının ne projesinin hazır olduğunu, ne de böyle bir kararları olduğunu söyledi.

Çerçi, o dönem halen Ziraat Bankası olarak kullanılan Emlak Bankası binasının alımının söz konusu olduğunu, bu alanın alınmasını sağlamak için o alanda bir meydan yapımının planlandığına dair karar alındığını, bu kararın belediye binasını içermediğini, sadece banka binasının alınmasına yönelik bir karar olduğunu ve buna ilişkin detayları Cumartesi akşamı ER TV'de katılacağı bir programda açıklayacağını bildirdi.

HASTANE IDDIASI..
Bu arada, şehir merkezindeki belediye binasının AKP'li bazı milletvekillerince, özel hastane yapılmak üzere bazılarına söz verildiği yolundaki iddialara da tepki geldi.

malatyahaber.com'un ulaştığı bir milletvekili, konunun kesinlikle aslının astarının bulunmadığını, "iftira" olduğunu, mevcut belediye binasının özel hastane yapılması gibi bir düşünceye asla sahip olmadıklarını, bu iddianın sahiplerinin yıkım için kendilerine gerekçe oluşturmak istediklerini öne sürdü.

AKIN'A DESTEK VERENLER..
Belediye Başkanı Cemal Akın'a belediye binasının yıkılması ile ilgili olarak destek verenlerin, genellikle Malatya kökenli olmayan, Malatya'ya dışarıdan göçle gelmişlerden oluşması dikkat çekti.

Belediye enkazına gelen ve buradaki kalabalıkça alkışlanan belediye başkanının alkışlanması için çaba gösteren bir kişinin de aslen Elazığlı olduğu ifade edildi.

Akın'a destek veren Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin de, bilindiği gibi Adıyaman asıllı.

NE DEDI?INI BILIYOR MU?
Esnaf Odası Başkanı Keskin'in, binanın yıkımına destek olmak üzere geldiği sırada yaptığı açıklamada, birbirine tamamen tezat örnekler vermesi dikkat çekti.

Keskin, belediye binasının, "Sümerbank Fabrikası gibi birilerine peşkeş çekilmesine karşı" olduklarını, bunun için yıkımına destek verdiklerini söylerken, Sümerbank Fabrikası "peşkeşine" en büyük desteğin Cemal Akın ve ekibinden geldiğini bilmediğini (!) gösterdi. Bilindiği gibi, Sümerbank Fabrikası'nın satışına, ranta yönelik olarak imarına eski başkan Çerçi karşı çıkmış, Cemal Akın göreve geldikten sonra, bu grubun tüm sorunlarını gidermiş, önündeki tüm engelleri kaldırmıştı.
&
Kullanıcı avatarı
tatlı cadı
Kahraman Üye
Kahraman Üye
İletişim:

Resim

Resim

Resim
&

“2009 Yılı Haber Arşivi” sayfasına dön