Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com

[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler

KAYDOL

Başbakandan"Özür Dileme Kampanyası" Yorumu

2008 yılına ait, spor, siyaset, ekonomi dünya ve diğer haberler
Kullanıcı avatarı
denizindibi
Yıldızlaşan Üye
Yıldızlaşan Üye

Başbakandan"Özür Dileme Kampanyası" Yorumu

Mesaj gönderen denizindibi »

BAŞBAKANDAN "ÖZÜR DILEME KAMPANYASI" YORUMU: "BU TÜR DAVRANIŞLAR ORTALI?I KARIŞTIRIR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bazı Yazar ve Bilim Adamlarının, 1915 Olaylarına Ilişkin "Ermenilerden Özür Dileme Kampanyası"na Ilişkin "Bu Tür Davranışlar Ortalığı Karıştırır. Yazar ve Çizerleri Anlamakta Zorlanıyorum. Kampanyayı Kabul Etmem Mümkün Değil" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı yazar ve bilim adamlarının, 1915 olaylarına ilişkin "Ermenilerden özür dileme kampanyası"na ilişkin "Bu tür davranışlar ortalığı karıştırır. Yazar ve çizerleri anlamakta zorlanıyorum. Kampanyayı kabul etmem mümkün değil'' dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Parvanov ile görüşmesinin ardından gazetecilerin çeşitli sorularını yanıtladı. Söz konusu kampanyayı doğru bulmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan şunları dedi:

"Herhalde onlar böyle bir soykırımı işlemiş olacaklar ki, özür diliyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin böyle bir sorunu yok. Ortada suç varsa suç işleyen özür dileyebilir. Ülkemin ve benim böyle bir sorunu yok. Hava taşımacılığında Ermenistan'a kapıları açın biziz. Ermeni Kilisesi'ni restore eden biziz. Bunu herhangi bir şey karşılığında yapmadık. Bunlar bir şeylerin işaretidir. Cumhurbaşkanımızın Ermenistan ziyareti bir işarettir. Yazarlar çizerler böyle kampanya başlatmış diye buna uymayız, bunu kabul edemeyiz. Ben bu kampanyayı kabul etmiyorum, desteklemiyorum. Suç işlemedik ki özür dileyim. Işlersem dilerim"

-"YAZARLARI ANLAMAKTA ZORLANIYORUM"-

Yazar ve çizerleri anlamakta zorlandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, söz konusu kampanyanın "ortalığı karıştırmaktan, huzuru kaçırmaktan" başka bir işe yaramayacağını söyledi. Erdoğan, "Atılan adımları ters çevirmekten başka işe yaramaz. Bunlar yanlış girişimlerdir. Olaylara iyi niyetle yaklaşmak başka bir şey... Özür dileme olayı kişileri bağlar. Suçu işleyen kalkar özür diler. Özür dileme olayına girmeyi ben mantıksız buluyorum" diye konuştu.

-"ADAYLAR HAFTA BOYUNCA AÇIKLANACAK"-

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin sorusu üzerine Konya'da yerel seçimlerde aday gösterecekleri 3 ismin bugün, diğer iki ismin de Pazar günü Istanbul'da açıklayacaklarını kaydetti. Erdoğan, "Pazartesi günü yoğun bir çalışma olacak. Bitirebildiklerimizi hafta boyu açıklamaya devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan, Iraklı gazetecinin Bush'a ayakkabı fırlatması konusunda ise, "Gazeteci keşke sözleri, düşüncesi ile Bush'u köşeye sıkıştırsaydı, bu doğru olurdu" diye konuştu. (ANKA)

(GO/BÜN)

(Ankara Haber Ajansı)
ResimResim

“2008 Yılı Haber Arşivi” sayfasına dön