Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

ISO BAŞKANI: SANAYI SOS VERIYOR, DAHA NE BEKLENIYOR

2008 yılına ait, spor, siyaset, ekonomi dünya ve diğer haberler
Cevapla
Kullanıcı avatarı
denizindibi
Yıldızlaşan Üye
Yıldızlaşan Üye
Mesajlar: 6120
Kayıt: 10 Tem 2008, 16:21
Konum: denizin dibinden....

ISO BAŞKANI: SANAYI SOS VERIYOR, DAHA NE BEKLENIYOR

Mesaj gönderen denizindibi »

ISO BAŞKANI: SANAYI SOS VERIYOR, DAHA NE BEKLENIYOR


Iso Başkanı Tanıl Küçük, "Bu Koşullarda, Sanayi Üretimi Için, Kasım ve Aralık Aylarında da Iyimser Olmak Mümkün Değildir.



Istanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, sanayi üretimindeki düşüşü değerlendirirken, "Ağustos ayındaki yüzde 4.1 ve Eylül ayındaki yüzde 5.2'lik küçülmelerden sonra, sanayi üretimi, ne yazık ki, Ekim ayında da yüzde 8.5 küçülmüştür. Ekim ayındaki yüzde 8.5, 2001 sonrası dönemdeki en yüksek oranlı küçülmedir. Bu sonuçla birlikte, sanayimiz, yedi yıl aradan sonra, ilk defa, üç ay üst üste küçülmüş bulunmaktadır" dedi.
ISO Başkanı Tanıl Küçük yaptığı yazılı açıklamada, kriz öncesinde de sanayi üretiminde rekabet gücü ile ilgili ciddi sorunlar bulunduğunu belirterek, "Ancak, sanayimiz, elindeki her türlü olanağı kullanarak, son derece kırılgan dengeler üzerinde olsa da, iç talebin çok durgun olduğu bir ortamda, ihracat ekseninde üretimini sürdürüyordu. Küresel kriz, sanayimizin ihracat pazarlarını ve dolayısıyla sanayimizi vurmuştur. Krizle birlikte, sanayimiz için, ihracat ekseninde üretimi artırma süreci de ciddi anlamda riske girmiş görünmektedir" görüşünü ifade etti.

-"KASIM VE ARALIK IÇIN IYIMSER OLMAK MÜMKÜN DE?IL"-

ISO Başkanı açıklamasında, Kasım ayı kapasite oranının çok düşük çıktığına ve Kasım ayında ihracatında da büyük bir düşüş meydana geldiğine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:

"Bu koşullarda, sanayi üretimi için, Kasım ve Aralık aylarında da iyimser olmak mümkün değildir. Bu aylarda, sanayi üretiminde muhtemelen daha yüksek oranlı küçülmeler gündeme gelecektir. Sanayideki düşüş, büyüme ve istihdam başta olmak üzere ekonominin geneli için olumsuz gelişmelerin habercisidir. Sanayide, Eylül ve Ağustos aylarındaki düşüşler, üçüncü çeyrek büyümesini riske atmıştı. Şimdi 2008'in dördüncü çeyreğinin de riske girdiğini görmekteyiz. Açıkça S.O.S. sinyalleri veren bir sanayi ve ekonomi karşısında, etkin önlemler almak için daha neyin beklendiğini anlamakta güçlük çekmekteyiz." (ANKA)

(NÇ/NB/BÜN)

(Ankara Haber Ajansı
ResimResim
Cevapla

“2008 Yılı Haber Arşivi” sayfasına dön