Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com

[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler

KAYDOL

Tüzmen: "Kişi Başına Düşen Geliri 15 -20 Bin Dolarlr Seviyesne Getirld

2008 yılına ait, spor, siyaset, ekonomi dünya ve diğer haberler
Kullanıcı avatarı
tatlı cadı
Kahraman Üye
Kahraman Üye
Konum: Önemli Olan Nerden Oldugun Degil,Nereye Gidecegin...
İletişim:

Tüzmen: "Kişi Başına Düşen Geliri 15 -20 Bin Dolarlr Seviyesne Getirld

Mesaj gönderen tatlı cadı »

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, otomotiv sektörünün 2008 yılında 30 milyar dolar ihracat rakamını zorlaması halinde, bunun Türkiye'de kişi başı gelirin daha fazla artması demek olduğunu belirtti. Tüzmen, "Ben şuna inanıyorum, biz ülke olarak kişi başına düşen gelir miktarımızı 15-20 bin dolarlar seviyesine getirmezsek sıkıntılarla hep karşılaşırız" dedi.

Kapatma davası nedeniyle Ankara'nın gerilen siyasi atmosferini Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in gazetecilerle yaptığı ''coşan at, koşan at'' sohbeti bozdu.

Tüzmen, Uludağ Otomotiv Ihracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu üyelerini Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) binasında kabul etti. Kabul esnasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tüzmen, soruları da yanıtladı. Tüzmen'in de bulunduğu basın toplantısını 16 kamera ve 10'dan fazla foto muhabiri takip etti.

Tüzmen'in konuşmalardan sonra sadece toplantı ile ilgili soru olup olmadığını sorması üzerine bir basın mensubu, AK Parti'ye yönelik kapatma davasının ihracat hedeflerini olumsuz etkileyip etkilemediğini sordu. Tüzmen, soruya verdiği yanıtta, "Biz Türkiye'de yaşıyoruz. Geçtiğimiz dönemler içinde Türkiye birçok sıkıntı ile karşılaştı ve onların hepsini aşarak, yoluna devam etti. Hep birlikte beraberce yaşadık. 70'li yıllardan beri yaşadığımız sıkıntılar. Ben şuna inanıyorum, eğer bizim otomotiv sektörü 2008 yılında 30 milyar dolar ihracat rakamını zorlarsa, bu Türkiye'de kişi başı gelirin daha fazla artması demek. Ben şuna inanıyorum, biz ülke olarak kişi başına düşen gelir miktarımızı 15-20 bin dolarlar seviyesine getirmezsek, bu tip sıkıntılarla hep karşılaşırız. Demokrasi, hep belli bir kişi başına gelir seviyesinde bütün kurum ve kuruluşları ile tam çalışabilir. Aksi takdirde demokrasinin tüm kurum ve kuruluşları ile çalışması mümkün değil. Kişi başına 9 bin dolar geliri olan bana bir dünyada ülke gösterin; tam olarak demokratik kurumlarının tam bir ahenkle çalıştığını bana ispat edin. Yok, böyle bir ülke. Türkiye bunu zorladı" dedi.

Kişi başına düşen milli geliri 2 bin dolarlardan aldıklarını ve ihracatta yapılan atılım ile bugünlere gelindiğini kaydeden Tüzmen, "Onun için otomotiv sektörü bunun için önemli diyoruz. Koşan atı mahmuzlamak lazım. Türkiye'de şu an ihracatta koşan at otomotivdir. Otomotiv sektörünü mahmuzlayacağız. O zaman kişi başı gelirlerimiz 11-15 dolarları geçecek, biz de o zaman çok daha rahat bu tartışmaları geride bırakarak yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kendisi soruyu istemese de Korikova ile ilişkisi olduğu iddiaları Rus basınında çıktığının hatırlatılması üzerine ise Tüzmen, "Arkadaşlar siz beni tanıyorsunuz. O konuda kim ne düşünürse düşünsün. Biz şimdi gelin ciddi işlerle uğraşalım. Arada ben size Rusya ile Türkiye arasındaki ticaret hacmindeki gelişmeyi de söyledim. 7 milyar dolarlardan aldık 2003 yılında, geçen sene 28 milyar dolara gelmiş. Busene 36 milyar dolara ulaşacak. Ben buna bakarım. Gerisini boş verin" diye konuştu.

Bu sözler üzerine bir başka basın mensubunun, Tüzmen'in AK Parti'ye yönelik açılan kapatma davası ile ilgili soruya verdiği yanıtta kullandığı, 'koşan atı mahmuzlamak ifadesini', "coşan atı mahmuzlayan bakanlardan biri olarak, bu haberleri sizi hedef alan spekülasyon olarak" görüyor musunuz? şeklinde sorması üzerine Bakan Tüzmen, "Koşan at o koşan at" şeklinde cümleyi düzeltti. Bu düzeltme ise bir anda salonda bulunan herkesin gülmesine neden oldu. Tüzmen'de gülerek,'Oda güzel, koşan atı mahmuzlamak, ama o tehlikeli" diye konuştu. Tüzmen, soruya yanıtında "Değişik dönemlerde böyle şeyler ortaya çıkıyor. Onun değerlendirmesini size bırakıyorum. Neden şimdi. Bunun değerlendirmesini size bırakıyorum" dedi.

Gülüşmelerin devam etmesi üzerine ise Tüzmen, basın mensuplarının görüşmeyi 16 kamera ve 10'a yakın foto muhabiri ile takip etmesinin, Korikova haberleri ile bağlantısına dikkat çekti. Tüzmen, "Güne böyle mutlu başladık. Her zaman böyle görmek isteriz. Otomotiv sektörünün nereye geldiğinin göstergesi, bunu görüyorum. Maşallah, burada çok toplantı yaptık. Hiç bu kadar çok arkadaşı bir arada görmedim" dedi
Resim Kaderimi Kendim Yazarım Sandım...
&
O BIZIM KAVUŞMAMIZ MAHSERE KALDI

“2008 Yılı Haber Arşivi” sayfasına dön