Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Türk lokumu tartışmasına Madonna'dan destek

2008 yılına ait, spor, siyaset, ekonomi dünya ve diğer haberler
Cevapla
Kullanıcı avatarı
diala
Mesajlar: 363
Kayıt: 17 Nis 2008, 19:54

Türk lokumu tartışmasına Madonna'dan destek

Mesaj gönderen diala »

Yunan meslektaşlarına karşı lokumun Türkiye'ye ait olduğunu savunan ve mücadelesi Ingiltere'de The Times gazetesinde de yayınlanan Adanalı lokumcu, son albümünün ilk parçasında "Turkish delight" (Türk lokumu) ifadesini kullanan ünlü ABD'li şarkıcı Madonna'ya, desteği için bir kutu lokum gönderdi.

Lokum imalatçısı Adnan Özdoğru, yaptığı açıklamada, Adana'da 1900'lü yıllardan beri üç kuşaktır üretimini gerçekleştirdikleri Türk lokumunu Yunanistan'ın sahiplenmeye çalışmasını kabullenemediğini ve bu konudaki mücadelesini sürdürdüğünü ifade etti.

Guinness Rekorlar Kitabı tarafından "dünyanın en başarılı kadın şarkıcısı" olarak ilan edilen Madonna'nın, kısa süre önce çıkardığı albümü "Hard Candy"nin ilk parçası "Candy Shop"un sözleri arasında "Turkish delight" ifadesini duyduğunda çok mutlu olduğunu belirten Özdoğru, "Bu sözlerle tüm dünyanın tanıdığı Madonna da lokumun Türkiye'ye ait olduğunu tescillemiş oldu" dedi.

Özdoğru, teşekkür etmek amacıyla, Madonna'nın ABD'de "Maverick Films, 9348 Civic Center Dr. 3rd Floor Beverly Hills, CA 90210 USA" adresindeki fan kulübüne kendi üretimi olan özel "Oskar lokumu"ndan kargoyla bir kutu gönderdiğini ifade ederek, şöyle devam etti: "Lokum kutusuna, 'Türk lokumu üreticilerine desteğiniz için teşekkür ederim' şeklinde Ingilizce bir not da iliştirdim. Madonna evrensel bir isim. Dünyanın her ülkesinde tanınan, milyarlarca dinleyicisi olan bir mega star. Şarkısını dinleyen, Nijerya'daki, Hindistan'daki, dünyanın her ucundaki hayranları, Türk lokumunu merak edecekler. Hemen internetten arayacaklar ve tatmak isteyecekler. Türkiye'yi tanıyacaklar.

Bundan da önemlisi, Yunanlı lokum üreticilerinin iddiaları, evrensel bir isim tarafından çürütüldü. Bu şarkı tüm dünyanın lokumu 'Türk lokumu' olarak bildiğinin kanıtı."

VEFA BORCU

Özdoğru, Madonna'nın, mücadelesine şarkısıyla verdiği desteğin kendisini duygulandırdığını ve vefa borcu hissettiğini belirtti.

Yeni geliştirdiği, içerisinde bal ve afrodizyak özellikli ürünlerin bulunduğu yeni lokumumun ismini "Madonna lokumu" koyacağını ifade eden Özdoğru, "Üzerinde çalıştığım yeni lokumum, canlandırıcı özelliği ve adeta gençlik iksiri özelliğiyle, son albümünde hareketli parçalarıyla öne çıkan Madonna'nın kişiliğine ve imajına da son derece uygun. Üretime geçtiğimde, 'Madonna lokumu'ndan kendisine de yollayacağım" diye konuştu.

"Candy Shop" parçasının ilk paragrafı şöyle: See which flavor you like and I'll have it for you Come on in to my store, I've got candy galore Don't pretend you're not hungry, I've seen it before I've got TURKISH DELIGHT baby and so much more
Cevapla

“2008 Yılı Haber Arşivi” sayfasına dön