Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com

[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler

KAYDOL

DTP'LI ALINAK CEZAEVINE GIRDI

2008 yılına ait, spor, siyaset, ekonomi dünya ve diğer haberler
Kullanıcı avatarı
denizindibi
Yıldızlaşan Üye
Yıldızlaşan Üye

Mesaj gönderen denizindibi »

Resim
Kars ve Şırnak eski Milletvekili DTP'li Mahmut Alınak, Kars Sulh Ceza Mahkemesi'nce hakkında verilen 4 aylık hapis cezasını çekmek üzere cezaevine girdi.

Kars ve Şırnak eski Milletvekili DTP'li Mahmut Alınak, Kars Sulh Ceza Mahkemesi'nce hakkında verilen 4 aylık hapis cezasını çekmek üzere cezaevine girdi.
Kars Sulh Ceza Mahkemesi'nce, Kafkas Üniversitesi Öğrenci Derneği'nin düzenlediği bir konferansta yaptığı konuşma nedeniyle 4 ay 5 gün hapis cezasına çarptırılan Alınak, bugün cezaevine girişi öncesi Kars Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Hapis cezasının, para cezasına çevrildiğini ancak ödemeyi reddederek tekrar cezaevine girmeyi tercih ettiğini anlatan Alınak, şöyle konuştu:

"Ben bu sivil itaatsizlik eylemiyle cezaevine girerken, bileklerime kelepçe vurulmasından elbette mutluluk duymayacağım. Kelepçenin keskin soğuğunu ruhumun derinliklerinde hissedeceğim. Ama madem ki özgürlük bedel istiyor, ben bu bedeli ödeyeceğim ve bileklerimdeki bu kelepçeyi bir şeref madalyası olarak kabul edeceğim.

Ben özgürlüğümü satın almıyorum ve bugün kendi isteğimle yeniden cezaevine giriyorum. Inanıyorum ki, giriştiğim bu sivil itaatsizlik eylemi devletin harlayıp durduğu cezaevi korkusunun kırılmasına da hizmet edecektir." (ANKA)

(AS/BÜN)

(Ankara Haber Ajansı)
ResimResim

“2008 Yılı Haber Arşivi” sayfasına dön