Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Ziraat Memursuz Şube Açtı!

2008 yılına ait, spor, siyaset, ekonomi dünya ve diğer haberler
Cevapla
Kullanıcı avatarı
denizindibi
Yıldızlaşan Üye
Yıldızlaşan Üye
Mesajlar: 6120
Kayıt: 10 Tem 2008, 16:21
Konum: denizin dibinden....

Ziraat Memursuz Şube Açtı!

Mesaj gönderen denizindibi »

ZIRAAT MEMURSUZ ŞUBE AÇTI!



Ziraat Bankası, Görüntülü Elektronik Bankacılık Hizmeti Vermeye Hazırlanıyor.



Ziraat Bankası, görüntülü elektronik bankacılık hizmeti vermeye hazırlanıyor. Türkiye'de ilk kez uygulamaya girecek olan görüntülü hizmet noktaları VTM'lerin banka şubesinin bulunmadığı beldeler ile büyük şehirlerde yoğun nüfus barındıran yerleşim alanlarında hizmet vermesi planlanıyor. Kar marjlarının da daraldığı bir ortamda maliyetleri aşağı çekmek aynı zamanda şubelerdeki yoğunluğu azaltmak amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, "Tüm bankacılık hizmetlerinin verildiği memursuz bir şube yaptık. Türkiye'nin her noktasında hizmet verecek hale geldik." dedi.
VTM'nin, çoğunluğu teknolojiyle barışık olmayan 4 milyon 800 bin emekli başta olmak üzere, karşılıklı diyalogla işlem yapmak isteyen müşterilerin yararlanabileceği alternatif bir hizmet noktası olduğuna işaret eden Çağlar, "Sabah erken saatlerde şubelerin önünde beklemeleri de bir anlamda belki azaltacağımızı düşünüyoruz." diye konuştu.

VTM'nin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, müşterileri şubeye kadar yormada, şubedeymişçesine hizmet vermeyi hedeflediklerini kaydetti. Projenin kendi hayali olduğunu, ve bu hayalinin gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Çağlar, Türkiye'nin her noktasında hizmet verecek hale geldiklerini kaydetti. Yüz yüze yapılan bir işlemin maliyetinin 2 dolar 93 sent olduğunu ifade eden Çağlar, bu teknolojiyle, şube yoğunluğunu azalttıkları gibi, öğleden sonra işlem yoğunluğu olmayacak bazı ücra köşelerde şube açılmasının da önüne geçileceğini kaydetti. Çağlar, VTM'nin şube maliyeti ile kıyaslanamayacağını, ATM'nin de üzerinde bir maliyeti olduğunu belirterek, bunlara 'Memursuz şube' denilebileceğini kaydetti.


2 BIN VTM'YI 500 KIŞI ILE YÖNETEBILIRIZ


Dünya bankacılığının alternatif kanallar üzerinden işlem yaptığına işaret eden Çağlar, şöyle konuştu: "VTM'lerle şubelerin üzerindeki iş yükünü biraz daha dağıtmak istiyoruz. Biraz daha bankacılık işlemleri, pazarlama işlemlerine konsantre olma çabasındayız. Bunlardan 2 bin taneyi 500 kişi ile yönetebilirsiniz. Orta vadede eleman ihtiyacı da azalacak. Bunu şube alternatifi olarak düşünüyoruz."

Türkiye'nin her köşesine hizmet veren bir banka olduklarını işaret eden Genel Müdür Çağlar, ancak halen birçok noktada finansal erişilebilirlik yeterli düzeyde olmadığı için şube açmaları için taleplerin geldiğini söyledi. Kaymakamlıklardan ve belediyelerden güvenliğin sağlanması şartıyla şube açma teklifleri aldıklarını aktaran Çağlar, VTM'ler yaygınlaşmasının ardından Anadolu'da çağrı merkezi açabileceklerini söyledi.

Türk tarımının finansmanın yüzde 95'inin ve hükümetin çiftçilere vermiş olduğu desteklerin Ziraat tarafından yapıldığını ifade eden Genel Müdür Çağlar, "VTM'leri, Türkiye'nin köylerine, en ücra köşelerine götürdüğünüz zaman o insanlarla da çok daha yakın olacağımızı düşünüyoruz. Bu makinalar aracılığıyla bunların dağıtımının daha hızlanacağını düşünüyoruz. Finansal erişilebilirliği sınırlı olan noktalarda kullanacağımız için önemli bir gelişmedir." değerlendirmesini yaptı.


"DI?ER BANKALAR 3 GÜNDE, BIZ 8 AYDA BIR ŞUBE AÇABILIYORUZ"


Çağlar, VTM'nin Ziraat Bankası için avantajlarını anlatırken, şube açma aşamasında Kamu Ihale Kanunu'nundan kaynaklanan bürokratik zorluklara da değindi. Çağlar, "Diğer bankalar ortalama 3 günde, 3,5 günde şube açarken biz kamu ihale kanunu çerçevesindeki işlemlerden dolayı ancak 8 ayda açabiliyoruz. VTM'yi bürokrasinin de ötesine kaçmak anlamında çok büyük çözüm olarak görüyoruz." dedi.


BAŞBAKAN'A YANIT: KADIKÖY'DE MAÇI KAYBETTIK AMA INÖNÜ'DE MUTLAKA KAZANACA?IZ



Can Akın Çağlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Hindistan'da yaptığı açıklamada piyasada kredi sıkışıklığı ile ilgili'özel bankalar kendilerini düzeltmezlerse biz bunu kamu bankalarına hatta Ziraat Bankası yoluyla yaparız" ifadelerinin hatırlatılması ve buna ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, "Kadıköy'de maçı kaybettik ama Inönü'de mutlaka kazanacağız. Öyle söyleyeyim." ifadelerini kullandı.


DAKIKADA 11.4 KIŞIYE KREDI


Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mesut Güraylı ise, VTM'nin bankaya maliyeti ile ilgili bilgi verdi. Seri üretime geçtikten sonra üretilecek adete de bağlı olarak maliyetin belli olacağını ifade eden Güraylı, hedeflenen noktalara hızla yayılacağını kaydetti.

Güraylı'nın aktardığı verilere göre, Ziraat Bankası'nın maaşlarını ödemeye aracılık ettiği 4 milyon 800 bin emekli var. Bankanın toplam müşteri sayısı 31-32 milyon civarında.

Yakın tarihte VTM hariç bin tane daha ATM almak üzere hazırlık yapan bankanın 2 bin 163 tane ATM'si bulunuyor.

Ziraat Bankası'nda günlük işlem adedi 1,5 milyon. Türkiye'de ATM başına düşen günlük işlem adedi 130'ken, Ziraat Bankası'nda ATM başına düşen işlem adedi 202. Avrupa'da ise bu rakam 90.

Banka 15 Kasım 2008 itibariyle dakikada 11.4 kişiye kredi verdi. 1 Ocak 2008 ile 15 Kasım 2008 arasında Ziraat Bankası'nın verdiği toplam kredi dosya sayısı 1 milyon 259 bin.

Konuşmaların ardından, VTM hizmeti uygulamalı olarak anlatıldı.




(CIHAN)

(Cihan Haber Ajansı)
ResimResim
Cevapla

“2008 Yılı Haber Arşivi” sayfasına dön