mantarlı nuar

Kategori Dışı Yemek Tarifleri, yemekler hakkında incelemeler, Mönüler , damak zevkiniz, tavsiyeleriniz içeride !!!
Cevapla
Kullanıcı avatarı
CIVCIV
BidiBidi.Com Özel Üyesi
BidiBidi.Com Özel Üyesi
Mesajlar: 2754
Kayıt: 31 Ağu 2006, 17:08
Elindeki Nakit: Kilitli
Konum: evden, işten, cepten...
İletişim:

mantarlı nuar

Mesaj gönderen CIVCIV » 30 Oca 2007, 20:54

Pratik ve kolay bir şekilde Mantarlı Nuar için tarif

MALZEMELER
Yarım kilo nuar (ince dilimli)
Yarım kilo mantar
1 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
kekik
1 çay bardağı sıvı yağ
beşamel sos
1 su bardağı kaşar rendesi

HAZIRLANIŞI
Nuar dilimlerini kızdırılmış yağda kızartıp bir cam tepsiye dizin. Soğanı pembeleşinceye kadar kavurup üzerine dilimlenmiş mantarları ilave edin. Ince kıyılmış biberleri de katarak biraz daha kavurun. Küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek suyunu çekene kadar pişirip tuz ve kekik ilave edin. Bu karışımı nuar dilimlerinin üzerine yayın. Daha sonra etlerin
üzerini tamamen beşamel sos ile kaplayın. En üstüne kaşar rendesini serperek fırına sürün. Kaşarlar eriyip hafif pembeleşince fırından alıp servis yapın.
Not:Misafirlerinize ikram etmeyi d|~|n|yorsan}z vnceden hazırlayıp yemek saatinden 10 dakika önce fırına verebilirsiniz.
Beşamel Sos: Margarinle yarım su bardağı un pembeleşmeden kavrulur üzerine 1,5 bardak süt eklenir. Koyulaşana kadar pişirilir.



*Bağışlayıcı yönümü MEŞGÜLE verdim "GÜLÜP" qeçiorum
Cevapla

“Yiyecekler - Içecekler Genel” sayfasına dön