Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Fırında Şehriyeli Kuzu

Kategori Dışı Yemek Tarifleri, yemekler hakkında incelemeler, Mönüler , damak zevkiniz, tavsiyeleriniz içeride !!!
Cevapla
Kullanıcı avatarı
By_Alpos
Gelişen Üye
Gelişen Üye
Mesajlar: 123
Kayıt: 15 Eyl 2009, 13:18
Konum: Türkiye-Eskişehir

Fırında Şehriyeli Kuzu

Mesaj gönderen By_Alpos »

Malzeme:
500 gr. kuşbaşı el (koyun) veya parça et (kuzu)
2 adet iri soğan
3 ad el domates
I tatlı kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı vağ
1 su bardağı arpa şehriye
2.5 bardak su ve karabiber



Hazırlanışı:
Tencereye yağ konur ve etler iyice kavrulur. Küp doğranmış soğan ilave edilerek 2-3 dakika daha çevrilir. Kabukları soyularak küp doğranmış domates ve salça eklenerek 5 dakika daha kavrulur. Üstüne iki buçuk bardak su ‘laves’ yapılır- Tuz ve karabiberle lallamlıramk icnccrcnin kapağı kapatılır. Orta ateşte etler iyice pişene kadar ı m ulur. Daha sonra delikli bir kepçe ile etler süzülerek tencereden alınıp şehriyeler u-ncereye alılır. .Şehriyeler suyunu çekince ateşten indirilir. Isıya dayanıklı bir cim kabu önce şehriyeler üstüne etler yayılarak fırına verilir.
Cevapla

“Yiyecekler - Içecekler Genel” sayfasına dön