kıytırık...(meze)

Kategori Dışı Yemek Tarifleri, yemekler hakkında incelemeler, Mönüler , damak zevkiniz, tavsiyeleriniz içeride !!!
Cevapla
Kullanıcı avatarı
cankız
Hoş Geldiniz (Acemi Üye)
Hoş Geldiniz (Acemi Üye)
Mesajlar: 9
Kayıt: 05 Haz 2006, 16:25
Elindeki Nakit: Kilitli

kıytırık...(meze)

Mesaj gönderen cankız » 13 Haz 2006, 00:55

kabak sevenler için pratik ve çook lezzetli bir meze..
MALZEMELER
4 adet kabak
2 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
3 yemek kaşığı un
1 kase sarımsaklı yoğurt

HAZIRLANIŞI
Kabakları soyup yuvarlak kesin. Bir tencereye alıp üzerine iki kaşık su serperek üstü kapalı olarak haşlayın. Yumuşayınca ateşten alıp soğumaya bırakın. Bir tavada bir kaşık margarini eriterek un kavurun. Sararmaya başlayınca kabakları ekleyin ve karıştırarak 10 dakika pişirin.Borcama alarak soğutulduktan sonra üzerine yoğurt dökün. İstenirse eğer yağda kırmızı biber yakarak ilave edebilir ve dereotuyla süsleyebilirsiniz
.


Cevapla

“Yiyecekler - Içecekler Genel” sayfasına dön