1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Antioksidan Deposu Besinler

Gönderilme zamanı: 26 Tem 2008, 02:01
gönderen selin44
Antioksidanlar, hücrenin yapısında bozulmaya neden olan ve vücut enerji üretirken ortaya çıkan zararlı kimyasalların etkisini azaltarak sağlıklı bir cilt yapısını ve sağlıklı bir yaşlanmayı sağlıyor.

A, C ve E vitaminlerinin de antioksidan etkisi bulunuyor. Işte antioksidan özelliği yoğun olan, cilt ve vücut sağlığımız için mutlaka tüketmemiz gereken bazı besinler.
Somon Balığı: (E vitamini,Selenyum ve Çinko)
Ton Balığı: (E vitamini, Selenyum ve Çinko)

Alabalık: (E vitamini, Selenyum ve Çinko)

Alabalık: (E vitamini, Selenyum ve Çinko)

Ceviz, Fındık, Ayçekirdeği, Kabak: (E vitamini, Selenyum, Çinko ve Magnezyum)

Brokoli ve Domates: (E vitamini, C vitamini ve bol miktarda antioksidan)

Karpuz: (E vitamini, C vitamini, krom ve çinko)

Yeşil Biber: (C vitamini ve krom)

Havuç: (A vitamininin ön vitamini olan karoten ve C vitamini)

Ispanak: (C vitamini, flavanoid, antioksidanlar)

Tahıl Tohumları: (E vitamini, krom ve çinko)