Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

*İstanbul a vize uygulansın*

BidiBidi.Com Site Arşivi.Sitemizdeki Eski Haberler , Etkinlikler , Yarışmalar , Tebrikler , Kutlamalar.. vb. Gibi Haber ve Hatıra Değeri taşıyan Eski Konuların Toplandığı Yerdir.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
*CICIKIZ*
Daimi Üye
Daimi Üye
Mesajlar: 2486
Kayıt: 03 Ağu 2006, 17:03
Konum: napacan yanıma mı gelecen? ;)

*Istanbul a vize uygulansın*

Mesaj gönderen *CICIKIZ* »

Istanbul’a Vize Uygulansın

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Istanbul’da vize uygulaması yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Plaka sayısını belirleyerek dondurmamız lazım, Istanbul’a plaka sayısı kadar araba girmeli” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Kızılayı’nın “Afet Zararlarını Azaltma ve Toplumu Harekete Geçirme Projesi”nin tanıtım toplantısına katılmak üzere Grand Cevahir Oteli’ne geldi. Toplantıya, Erdoğan’ın yanı sıra Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay Derneği Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ve çok sayıda davetli katıldı.

Kürüsye çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün burada milletimizi için çok önemli bir kampanyanın startını veriyoruz. Afet zararlarının en aza indirilmesi kapsamında bu proje sadece Istanbul için ülkemizin tamamımı bilinçlendirilmesi bakımından önemli. Doğal afetlere açık bir bölgede bulunuyoruz. Gerçekleri kabullenmek ve tedbirler almak zorundayız. Bir çok doğal afetle karşı karşıya kaldık.

Ülkemiz de iki büyük depremle iki acı olaya tanık olduk. Geçen yılın ilk aylarında Edirne son 22 yılın en büyük felaketine maruz kaldı. Bir çok yerde sel felaketi yaşandı. Hepimizin yüreğini yakan can ve mal kaybı oldu. Edirne’den Hakkari’ye kadar nasıl bir doğal afet tehlikesiyle karşı karşıya kaldığımızı gördük. Toplumun bilinçlendirilmesine yönelik kampanyalarına sadece gönül vermek yetmiyor. Taşın altına elimizi koyarak desteklememiz gerekiyor. Sebeplerden ziyade sonuçlar üzerinde durulması hala bir eksiklik. Siyasi, ekonomik, doğal afetler konusunda da bu böyle” dedi.

ÖNLEMLER KA?IT ÜZERINDE KALMASIN

Afetlerden önce alınacak önlemler yerine sonrasına yönelik çalışmalar yapıldığını belirten Erdoğan, “Zamanında bir çok düzenleme yapılmış. Ancak üzücü olan bu düzenlemelerin kağıt üzerinde kalması uygulamaya geçilmemiş olması. Bunun en temel kaynağı ihmalkarlıktır. Gölcük depreminde yerleşim bölgesinin yanlış bir yere kurulduğunu söylediler. Yapının yanlış olduğunu söylediler. Burada hükümetlerin yerel yönetimler, herkesin sorumluluğu var. Senin benim sorumluluğum yok mu var. Bu sadece cahillerin yaptığı bir konu değil ilim sahibi olan da bu yapıyor. Para sahibi olan da bunu yapıyor. Geleceği düşünerek değil o anı düşünerek o anı yapıyor. Dere yatağına ev kurarsanız dere hakkını bir gün alır. Bakınız şu 4 yıl içinde meydana gelen doğal afetler nedeniyle 77 bin konut iş yeri ve ahırın hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Bayındırlık ve Iskan Bakanlığımız konuyla ilgili çalışmalar yapıyor. Asıl yapılması gereken afet öncesi tedbirleri artırmak” diye konuştu.

ISTANBUL’UN GENELINDE YENI YAPILANMA VAR

Istanbul’da binaların yüzde 18′inin ağır ve yüksek hasarlı olduğunu dile getiren Erdoğan, mevcut binaların güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. “Bazı yerlerde açık ve net olarak söylüyorum. Istanbul’un genelinde yeni bir yapılanma sürecine giriyoruz” diyen Erdoğan, “Plansız bir yapılanma oldu mu oldu. Kaçak binalar var. Şehrin en önemli noktasında kaçak binalar var. Ülkemizde kuvvetler ayrılığı prensibinden desteklenen yapılar var. Bunlar oradan güç alarak yapılıyor. Bakıyorsunuz ki vatandaş yolun ortasına bina yapıyor. Yollar sokaklar daracık. Itfaiye yangın çıktığında sokaklar dar olduğu için yangına müdahale etmekte zorluk çekiyor. Suçlu kim denildiğinde belediye deniliyor. Belediye mi buraya yapın dedi. Belediye bunlara müdahale ettiğinde vatandaş çatılara çıkıyor. O zamanlar medya bunlara destek veriyordu. O zamanlar vize uygulaması yapalım dediğim zaman beni topa tuttular. Şimdi yine söylüyorum. Bundan dolayı beni oy kaybına mahkum etmek için çalışabilirler. Ben yine de söylüyorum” ifadelerini kullandı.

Bunu sadece hükümet değil toplum olarak birlikte yapılması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, “Medya sivil toplum da destek vermeli. Istanbul için bu söylenmek zorunda. Her gün 653 tane yeni araç trafiğe giriyor. Plaka sayısını belirleyerek dondurmamız lazım. Istanbul’a plaka sayısı kadar araba girmeli. Bundan sonra yeni ilave bir araç Istanbul’a giremeyecek. Yeni araçların girmesi için ulaşım alt yapısı güçlendirilecek, öyle giriş yapılacak. Bunu Istanbul için yapmak zorundayız. Istanbul’u Türkiye’yi seviyorsak. Bunu yapmalıyız. Halkım bunu inanmalı. Otoriter, totaliter bir rejim içinde değiliz. Demokrasiyi yapmalıyız ama Istanbul için bir çok şeyi düşünmeliyiz” dedi.

ISTANBUL’A SÜREKLI GÖÇ VAR, YAPILANLAR YETMIYOR

Başbakan Erdoğan Londr’da, Tokya’da bunun değişik uygulamasının yapıldığını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:
“Bunun alt yapısını medya, Sivil Toplum Kuruluşu hep birlikte yapacak. Halk buna inanacak. Belediye başkanımız bu dönem için de 103 tane katlı ve köprülü kavşak bitirdi. Ancak çalışmalar yetmiyor. Türk nüfus süreli artıyor. Istanbul’a giriş çıkış serbest Istanbul’a göç var. Yapılanlar yetmiyor. Isteyen istediği gibi Istanbul’a girip çıkıyor.

Bundan sonran bir deprem felaketiyle karşılaştığımızda ne yapacağız sorusunun cevabını bulmak zor. Kaçak yapıları, binaları yıkalım depreme dayanaklı sağlam konutlar yapalım. Halkımız mağdur edelim demiyoruz. Halkımızı oraya taşıyalım. Vatandaşlarımız zabıtaya kiremit sallamasın. Istanbul’da bunu yapalım ki Istanbul’da daha güvenle yaşayalım. Yarın sabah ne olacak diye düşünmeyelim. Doğal afet ifadesi yanlış sanki alınacak bir tedbir yokmuş gibi bir şey ortaya çıkıyor. Çürük bina yapılırsa başa gelecek felakete doğal afet diyemeyiz Felaketin faturasını Allah’a kestik. Allah kuluna zulüm eder mi. Biz tedbirlerimizi aldık mı? Allah biz ‘oku’ diye hitap etti. Ilmi bu yolda kullanacağız.

Su akıp gidiyor. Fay hattı üzerindeki bir bölgeye bir bina inşaat etmeye kalkışırsanız sonuç felaket olur. Bize düşen tabiatı korumak. Yıllardır Istanbul olabilecek bir depremin endişesini yaşıyor. Büyük bir fay hattını geçtiğini öğrendik. Bununla ilgili vaktinde çalışmalar yapılsaydı. Durum şimdi farklı olurdu. Istanbul’da ilk deprem haritasını belediye başkanlığı döneminde biz yaptık. 99 depreminde bizim yaptığımız haritalardan yararlanıldı. Kentleşme politikası uygulanmadığı için bu sorunları yaşıyoruz. Kıyı bölgelerine dolgu zeminde yapılan yapılar çökme tehlikesi var. Bir kaç yıldır Istanbul’da binaların depreme dayanıklı bir hale getirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Bu sadece devletin yapabileceği bir şey değil. Bireylere, sivil toplum kuruluşlarına, medyaya vatandaşlara büyük görevler düşüyor”.
Resim

ALışma bana,ne yapacağım beLLi oLmaz,bugün varım,yarın birden yok oLurum
Dokunma bana,kapanmamış yaraLarLa doLuyum
Sevme beni,yoğun duyguLarımda kayboLursun
Çözmeye çaLışma sakın,seninLe karışır iyice kördüğüm oLurum
Güveniyorsan kendine inandır beni aşkın varLığına,sonucunda öyLe bir aşk yaşatırımki,vazgeçemezsin,tutkun oLurum ..
YıkabiLirsen duvarLarımı,sakin bırakma beni,tüm tutkuLarım ve gücümün arkasında
haLa minik bir çocuğum,büyütemezsen kayboLurum

Resim
ResimTAKLITLERIMDEN SAKININ Resim
Resim
Cevapla

“Arşiv” sayfasına dön