Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com

[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler

KAYDOL

Göğsümüzü Kabartan Üç Imam

BidiBidi.Com Site Arşivi.Sitemizdeki Eski Haberler , Etkinlikler , Yarışmalar , Tebrikler , Kutlamalar.. vb. Gibi Haber ve Hatıra Değeri taşıyan Eski Konuların Toplandığı Yerdir.
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
İletişim:

Göğsümüzü Kabartan Üç Imam

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

Diyanet Işleri Başkanı, Istanbul Müftüsü ve Sultanahmet Imamı'nın Papa'yı ağırlarken takındıkları nazik, seviyeli ve yerinde tavır yüzümüzü ağarttı.

Resim Papa 16. Benedict'i ağırlayan Türk din adamlarının vakur tavrı ve misafirperverliği büyük taktir topladı. Diyanet Işleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun Papa'yı büyük bir nezaketle ağırlarken, Islam dini hakkında söylediği çirkin sözlere gayet seviyeli eleştiri getirmesi alkış aldı. Istanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı'nın Sultanahmet Camii ziyaretindeki başarılı yönetimi ve Papa'yı duaya davet etmesi ise dünyanın bir numaralı gündem maddesi oldu.

YARARLI OLDU

Yazarımız Hayrettin Karaman Papa 16. Benedict'in Türkiye ziyaretinin Müslüman din adamlarının doğru tutumlarıyla gayet güzel ve yararlı olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Müslüman din adamları kendilerinden emin ve büyük bir milletin mensubu olmanın izzetini taşır vaziyetteydiler. Diyanet Işleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Islam'ın terör dini olmadığına dair yaptığı açıklamaları 'doğru bir üslupla' yaptı. Bardakoğlu diyaloğun alanını “dünya problemlerini ortak düşünme” olarak belirledi. Özellikle dünyanın ve ilahi dinlerin hepsinin bir Allah tarafından var edildiğinin ve hepimizin aynı Allah'a ibadet ettiğimizin vurgulanması güzeldi. Sultanahmet Camii'nde de Papa ve Istanbul Müftüsü'nün birlikte kıyamda duruşu da bunun uygulamaya geçmesiydi. Müftü Papa'nın namaza devet etmedi. Papa'da Ayasofya'da dua etmedi. Ikisi de 'bir Allah'ın huzurunda birlikte durup düşünelim' dedi.” Avukat Kezban Hatemi ise Papa'nın çok doğru ve güzel bir şekilde ağırlandığını kaydederek “Biz Papa ve beraberindeki misafirlere farlıkılarımızdan değil benzerliklerimizden hareketle davrandık. Biz Müslümanlar Papa'nın Almanya'da yaptığı konuşmadan çok incinmiştik. Ali Bardakoğlu'nun bu konudaki göndermeleri çok seviyeliydi” diye konuştu.

ÇA?RICI: HUZUR DURUŞU O AN AKLIMA GELDI

Bu arada Papa'nın Sultanahmet Camii'ni ziyaretinin ayrıntıları hakkında bilgi veren Istanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcıq şöyle konuştu: “Manevi küçük bir zaman diliminin yaşanmasının doğru olacağını düşündük. Nasıl olacağı, Papa'nın etrafındaki ilgililerle de görüşülmek suretiyle bana bırakıldı. Bu teyidi, inisiyatif yetkisini aldıktan sonra oradaki akışı tamamen ben düzenledim. Böyle durumlarda harfi harfine bir senaryo uygulanmaz. O an aklıma gelen 'Huzur duruşu' tabirini kullandım. Biz o anda Allah'ın huzurundaydık. Camiye giren bir insanın 2 rekat namaz kılması sünnettir. Bir Hıristiyan misafire 'buyurun şurada 2 rekat namaz kılalım' diyemezdik. O olayın yaşanması önemli bir hadiseydi, belki de Allah'ın bir lütfuydu. Bir süre önce Islam dini hakkında üzücü sözler söyleyen ruhani liderin Islam mabedine gelip el bağlaması çok hoştu. ” Öte yandan Diyanet Işleri Başkanı Ali Bardakoğlu ise “Biz gelen misafirlere kapımızı açarız. Nezaket kuralları içerisinde üzerimize düşen her şeyi yaparız. Doğru bildiğini söylemek de ev sahipliğinin bir parçasıdır. Sırf nezaket kurallarına dinimizin hakikatlerine kurban edemeyiz. Papa'nın Türkiye'ye yaptığı ziyareti çok olumlu bir adım olarak görüyoruz. Dünyadaki Türkiye'nin imajı açısından çok güzel bir mesaj çıktı. Dünya da gördü ki Türkiye çok modern bir ülke” diye konuştu.

Kaynak: Yenişafak

“Arşiv” sayfasına dön