Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com

[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler

KAYDOL

coco-cola ve pepsi......

BidiBidi.Com Site Arşivi.Sitemizdeki Eski Haberler , Etkinlikler , Yarışmalar , Tebrikler , Kutlamalar.. vb. Gibi Haber ve Hatıra Değeri taşıyan Eski Konuların Toplandığı Yerdir.
Kullanıcı avatarı
betül_42
Ilk Üye
Ilk Üye

coco-cola ve pepsi......

Mesaj gönderen betül_42 »

El Ezher üniversitesi, Coca Cola ve Pepsi'nin haram olduğunu açıkladı.

23/08/2006

Dünya Bülteni Haber Merkezi

Mısır’da Islam Dünyasının en etkin eğitim kurumlarından biri olan El Ezher, Coca Cola ve Pepsi’nin haram olduğunu açıkladı. El Ezher üniversitesine bağlı Yüksek Islami Işler Meclisi, yaptıkları bir incelemenin ardından Coca Cola ve Pepsi’nin içilmemesi gerektiğini açıkladı. Her iki içeceğin içinde domuz etinden bazı maddelerin konulduğunu tespit ettiklerini açıklayan Meclis, Müslümanları Coca Cola ve Pepsi’yi içmemeye davet etti. Bu tür gazlı içeceklerin insanlar için zorunlu şeyler olmadığını belirten Meclis, zor durumlarda “Zarûretler haramı mübâh kılar” kaidesi gereğince domuz, içki ve ölü etinin dahi sadece ölünmeyecek kadar yenilmesine izin verildiğini açıkladı. Meclis, böyle bir zorunlu durum olmadığına göre Müslümanların bu tür ferahlatıcı içeceklerden uzak durmalarını önerdi. Ürdün'de geçen gün uzun zamandır yapılan araştırma sonucu yapılan açıklamada, Coca Cola ve Pepsi'nin domuz'dan yapılmış bazı katkı maddeleri içerdiği açıklanmıştı.

Coca Cola ve Pepsi geçtiğimiz hafta Hindistan’da içinde zehirli bulunduğu gerekçesiyle ülke çapında resmen yasaklanmıştı.
Yeni Şafak
Coca Cola’ya bir yasak da Letonya’dan geldi. Letonya’da hükümet, sağlığa zararlı oldukları gerekçesiyle Coca-Cola, Pepsi gibi içeceklerin okullarda satılmasını yasakladı. Letonya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre suni koku, renklendirici, tatlandırıcı ve kafein içeren içecekler sağlığa zararlı oldukları gerekçesiyle okullarda satılamayacak. Açıklamada suni renklendirici ve tatlandırıcıların çeşitli alerjik reaksiyonlara yol açacağı belirtilerek, genç organizmaların kimyasal maddelere karşı duyarlı olduğu vurgulandı.
ALBRIGHT’TAN RICA MEKTUBU
Sağlık Bakanlığı, AB üyesi her ülkenin suni ve kimyasal maddeler içeren içecek ve yiyecekleri yasaklama hakkı olduğunu bildirdi. Letonya 2004’te AB’ye üye olmuştu. Albright Group LLC adlı şirketin direktörlüğünü yapan ABD eski Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, geçtiğimiz ay Letonya Cumhurbaşkanı Vaira Vike-Freiberga’a bir mektup göndererek Coca-Cola’nın okullarda yasaklanmamasını istemişti. Coca-Cola, Albright’ın başında olduğu şirketin müşterileri arasında yer alıyor. Letonya Hükümeti’nin Coca-Cola ve Pepsi’yi de kapsayan söz konusu yasak kararı, Parlamento’nun onayına gerek kalmadan 1 Kasım’dan itibaren yürürlüğe girecek. Geçen haftalarda Hindistan’ın yasakladığı Coca Cola’yı Ingiltere’deki Sussex Üniversitesi öğrenci birliği de protesto etmişti
buna reğmen hala coco-cola ,pepsi içecekmisiniz.... :evil: :evil: :evil:
Resim ResimResim
Kullanıcı avatarı
sessiz_firtina
Bilinen Üye
Bilinen Üye

Mesaj gönderen sessiz_firtina »

ben bunları bılmıyodum cok saol paylastıgın ıcın zaten bu ara bıraktım kolayı meyve suyu ıcıyorum en ıyısı bence
Kullanıcı avatarı
*CICIKIZ*
Daimi Üye
Daimi Üye

Mesaj gönderen *CICIKIZ* »

daha öncede gazetede okumuştum cola dünyada en çok reklamı yapılan içecek ve nedeni de sağlığa zararlı olması.gazetede colayı evde lavoba ve banyolarınızda kezzap niyetine kullanabilirsiniz yazıyodu. ve bu bilimsel bi açıklama düşünün artık midemiz nelerle savaşıyo. zaten bu yazıyı da okuduktan sonra asla içmem.
Resim

ALışma bana,ne yapacağım beLLi oLmaz,bugün varım,yarın birden yok oLurum
Dokunma bana,kapanmamış yaraLarLa doLuyum
Sevme beni,yoğun duyguLarımda kayboLursun
Çözmeye çaLışma sakın,seninLe karışır iyice kördüğüm oLurum
Güveniyorsan kendine inandır beni aşkın varLığına,sonucunda öyLe bir aşk yaşatırımki,vazgeçemezsin,tutkun oLurum ..
YıkabiLirsen duvarLarımı,sakin bırakma beni,tüm tutkuLarım ve gücümün arkasında
haLa minik bir çocuğum,büyütemezsen kayboLurum

Resim
ResimTAKLITLERIMDEN SAKININ Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
sTRaLiS
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sTRaLiS »

durust olalı...ben herseye ragmen ıcıyorum... yapsınlar daha ıyısını...

coca cola ıcmıcem...adamlar

yapmış...yazın gunde bı kez ıcmessem olmuyo.. :arrowr:
Resim Resimler Konusmaz Derler YALAN..O Gozler neler Anlatıyor Anlayana..Anlamak isteyene..
Resim

Vazgeçersen Kaybedersin

“Arşiv” sayfasına dön