Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Ankara-Izmir Bileti 25 Yeni Kuruş!

BidiBidi.Com Site Arşivi.Sitemizdeki Eski Haberler , Etkinlikler , Yarışmalar , Tebrikler , Kutlamalar.. vb. Gibi Haber ve Hatıra Değeri taşıyan Eski Konuların Toplandığı Yerdir.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8611
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
İletişim:

Ankara-Izmir Bileti 25 Yeni Kuruş!

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

Havada yaşanan rekabetin ardından Kamil Koç'un başlattığı 1 YTL'ye yolcu taşıma kampanyasına Anadolu Turizm çok sert karşılık verdi: Ankara-Izmir 25 Yeni Kuruş....

Havayolunda yaşanan ucuz bilet savaşına, otobüs firmaları da katıldı. Bilet fiyatı 25 kuruşa kadar düştü. Uygulama için Ulaştırma Bakanlığı'nın izni bekleniyor.


Kamil Koç Icra Kurulu Başkanı Sena Kaleli'nin, 1 YTL'lik fiyat uygulamasını, karayolu taşımacılığında da gerçekleştirebilmek amacıyla Ulaştırma Bakanlığına başvurduklarını açıklamasının ardından, benzer girişim Anadolu Ulaşım A.Ş'den geldi.


Anadolu Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halil Erdoğmuş, yaptığı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığına başvurularının kabul edilmesi halinde bir hafta öncesinden alınacak biletleri, hiçbir saat ve koltuk numarası sınırlaması olmaksızın her otobüste 4 yolcu için 25 YKr'den satacaklarını belirtti.

Havayolu şirketlerinin 'ucuz bilet' uygulamaları ve devletin de bu uygulamaya izin vermesinin, yüksek maliyetlerini bilet fiyatlarına yansıtmama çabasında olan karayolu yolcu taşıma firmalarını zor duruma düşürdüğünü kaydeden Erdoğmuş, şöyle devam etti:

“Fiyat indirimi ile yapılan rekabetin ilkel olduğuna, aynı zamanda sektörlerin gelişmesinin önünde engel teşkil edeceğine ve uzun vadede ülke ekonomisine tehlike getireceğine inanıyorum. Bu noktada Kamil Koç Icra Kurulu Başkanı Sena Kaleli'nin öncülük ettiği ve ulaşım sektöründen destek bulacağına inandığımız açıklamalara, destek verdiğimizi bildiriyoruz. Anadolu Ulaşım olarak Ulaştırma Bakanlığına yapacağımız başvrunun kabul edilmesi durumunda, 1 hafta önceden alınması şartıyla biletlerdeki fiyatı, hiçbir saat ve koltuk numarası sınırlaması olmaksızın her otobüsümüzde 4 yolcumuza 25 YKr olarak açıklıyoruz. Taşımacılık sektöründeki bu haksız rekabet ortadan kalkana kadar bu açıklamamız geçerli olacaktır.”

Erdoğmuş, bu konuda devletin ve bakanlığın gerekli hassasiyeti göstereceğine inandıklarını ifade etti.
Cevapla

“Arşiv” sayfasına dön