Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com

[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler

KAYDOL

Evlenen kadınlar isterse 'kız' kalabilecek

Hukuk Alanına Ilişkin Tüm Bilgileri Bu Forumda Topluyoruz. Anayasa , Borçlar Hukuku , Ticaret Hukuku , Iş Hukuku... vb.
cr@zy
Yıldızlaşan Üye
Yıldızlaşan Üye

Evlenen kadınlar isterse 'kız' kalabilecek

Mesaj gönderen cr@zy »

Hazırlanan yeni yasa tasarısı ile kadınlar evlendikten sonra isterlerse sadece kızlık soyadlarını kullanabilecek. Çocuklar ise babanın soyadını taşımaya devam edecek.

Adalet Bakanlığı, Türk Medeni Kanunu’nda devrim niteliğinde bir değişiklik için yasa tasarısı taslağı hazırladı. Tasarı taslağında kadınlar evlendiklerinde kocalarının soyadlarını almadan eski soyadlarını kullanmaya devam edebilecek. Medeni Yasa’da yapılacak değişiklikle anne ve babanın soyadları farklı olacağından, doğacak çocuk babanın soyadını alacak. Öte yandan evlilik dışı doğan çocuğa da babasının soyadı verilecek. Ancak çocuğun yararına olması durumunda evlilik dışı dünyaya gelen çocuk annesinin soyadını da kullanabilecek. Tasarı taslağında, söz konusu değişikliğin eşitlik ilkesi gereğince yapıldığı vurgulandı.
Kullanıcı avatarı
CIVCIV
BidiBidi.Com Özel Üyesi
BidiBidi.Com Özel Üyesi
İletişim:

Mesaj gönderen CIVCIV »

ben ikisinide kullanmayı düşünüyordum.
bu iyi olmuş mecburiyetlikten kurtulmuş oldum :lol:

*Bağışlayıcı yönümü MEŞGÜLE verdim "GÜLÜP" qeçiorum
Kullanıcı avatarı
tatlı cadı
Kahraman Üye
Kahraman Üye
Konum: Önemli Olan Nerden Oldugun Degil,Nereye Gidecegin...
İletişim:

Mesaj gönderen tatlı cadı »

Bende eskiden ikisini bir kullanmayı düşüyodum ama suan düşünüyorumki mantıklı olan sadece eşinin soyadınını kullanmak :arrow:
Resim Kaderimi Kendim Yazarım Sandım...
&
O BIZIM KAVUŞMAMIZ MAHSERE KALDI

“Hukuk Alanına ilişkin Bilgiler” sayfasına dön