Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Anosmi çörek oyu ve biberiye yagı

Hangi Yağ Hangi Rahatsızlığa Iyi Geliyor ,Etkileri , Yan Etkileri Hepsi Forumlarımızda.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
deniz gözlü
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
Mesajlar: 890
Kayıt: 26 Haz 2012, 10:36

Anosmi çörek oyu ve biberiye yagı

Mesaj gönderen deniz gözlü »

koku alamama tedavisi, koku alamama bitkisel tedavi, koku alamama hastalığı tedavisi, koku alamama hastalığı, koku alamama için şifalı bitkiler ve bitkisel formüller ile birlikte bu hastalığınızı tedavi edebilirsiniz. Doğal yöntemler ve doğanın bizlere sunduğu bitkilerden yararlanarak, önemli bilgiler elde edebiliriz.

Profesör Doktor Ahmet Maranki, Ibrahim Saraçoğlu ve Osman Müftüoğlu gibi uzman doktorların şifalı bitkiler ile yaptıkları araştırmalar sonucunda, hastalıklara karşı önemli bitkileri paylaşması günümüzde, bir çok hastalığın tedavisine derman olmuştur. Bu makalemizde, koku alamama sorunu yaşayanlar için özel formüller paylaşacağız.

Koku alamama bitkisel çözüm: Yaklaşık olarak bir kaşık çörek otunu ezdikten sonra bir fincan sirke ile içinde bekletiniz. Bekleme süresi tahminen 45 dakika ile 1 saat arasında olması yeterlidir. Daha sonra tülbentten süzerek, üzerine karışımın yarısı kadar badem yağı koyarak burnunuzua hergün üç defa damlatınız. Bunu damlatıcı şişelere aktararak, kullanabilirsiniz.

Bir diğer yöntem ise günde 4-5 kez, iki damla olmak üzere çörek otu yağı damlatmanızdır. Burnunuza günde 2-3 defa acıbadem yağı damlatarakda koku problemlerinizin önüne geçebilirsiniz.


Anosmi, koku alma hissinin kaybıdır. Aromaterapide buna karşı öncelikle papatya yağı ve biberiye yağı kullanılır. Bunun için 1-2 damla papatya yağı ya da biberiye yağı damlatılmış sıcak suda eritilmiş deniz tuzu, haftada iki kez inhale edilir.

"B iberiye Yağıve Biberiye Yağının Faydaları -

BURUN KOKU ALMAZSA

Burunun koku almaması halinde uygulanacak terkipler:

Terkip 1:

«Sirkede ıslatılmış çörek otu tozu enfiye gibi buruna çekilir»1.

Terkip 2:

«Buruna acı badem yağı damlatılır»2.

Terkip 3:

«Özerlik tohumu kaynatılır. Elde edilen su ile burunun iç kısmı yıkanır»?.

Terkip 4:

«Buruna çöre otu yağı damlatılır»4.

Terkip 5 :

«Çöre otu kaynatılıp elde edilen mayi buruna çekilir»5.

Terkip 6:

«Çörek otu, gül kurusu, zırnık, yarpuz, nane. Bu maddelerden birer çay, kaşığı alınır. Terkip yapılır. Bir kor ateş üzerine konarak tütsüsü buruna çekilir»

Koku alma bozukluğunun husule gelmesinde A vitamini eksikliğinin de etkisi olduğu düşünüldüğünden, hastaya A vitamini takviyesi yapılır. Vitamin eksikliğinin yanı sıra mineral eksikliği de, koku alma bozukluğa yol açan bir sebep olduğundan, vitaminle beraber mineral eksiliğinin de tedavisi için gereken yapılır. Bir takım ilaçlarında koku alma bozukluğuna etkisi olduğundan, bu ilaçların kullanmamanız önerilebilir, ayrıca guatr gibi salgı bezi hastalıklarının da tedavisi gereklidir.
Cevapla

“Yağlarla Gelen Sağlık” sayfasına dön