Ekşili Köfte2
Gönderilme zamanı: 07 Mar 2007, 12:40
Ekşili Köfte
Köfteler
Malzemeler
• ½ kg. kıyma
• 1 kahve fincanı pirinç
• 4 - 5 baş soğan
• 2 çorba kaşığı yağ
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• Gerektiği kadar sirke
• Tuz, kimyon, karabiber
Tarif
Soğanlar yağla birlikte pembeleşinceye kadar kavrulur. Iki bardak suyun içine salçayı eritip ilave ediyoruz. Hep birlikte kaynatıyoruz. Bir kapta kıyma, pirinç, kimyon,tuz ve karabiber karıştırıp yoğrulur ve kabın içine yayılır. Üzerine örtecek kadar sirke ilave edilir. Kıyma soğan kuruyuncaya kadar süzmenin içinde duruyor. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp, süzmeyi sıkıp bulanıyor. Kaynayan soğana köfteleri diziyoruz. Suyu çekinceye kadar kapalı hafif ateşte pişiriliyor.
Köfteler
Malzemeler
• ½ kg. kıyma
• 1 kahve fincanı pirinç
• 4 - 5 baş soğan
• 2 çorba kaşığı yağ
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• Gerektiği kadar sirke
• Tuz, kimyon, karabiber
Tarif
Soğanlar yağla birlikte pembeleşinceye kadar kavrulur. Iki bardak suyun içine salçayı eritip ilave ediyoruz. Hep birlikte kaynatıyoruz. Bir kapta kıyma, pirinç, kimyon,tuz ve karabiber karıştırıp yoğrulur ve kabın içine yayılır. Üzerine örtecek kadar sirke ilave edilir. Kıyma soğan kuruyuncaya kadar süzmenin içinde duruyor. Ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp, süzmeyi sıkıp bulanıyor. Kaynayan soğana köfteleri diziyoruz. Suyu çekinceye kadar kapalı hafif ateşte pişiriliyor.