500 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
2 yumurta
1soğan
3 patates
2 kaşık sıvı yağ
2 kaşık salça
1 kahve fincanı süt
tuz,karabiber.
YAPILIŞI:
Iki defa çekilmiş olan kıyma ile ufalanmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, 2 yumurta, tuz ve karabiber iyice yoğurulur. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp oval şekil verilir. Ortası bastırılıp çanak şekline getirilir. Bir tepsiye dizilerek üzerine 1 kaşık yağ konup orta hararetli fırında 10 dk pişirilir.
Diğer tarafta patatesler haşlanıp püre yapılır. Içine 1 kaşık yağ , 1 kahve fincanı süt, tuz ve karabiber ilave edilerek 5 dk kadar ateşte karıştırılır. Bu püreden kaşıkla alınarak kızarmış köftelerin çukur kısımlarına koyulur. Salça sulandırırlarak köftelerin üzerine süs yaparak dökülür. Orta hararetli fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Salata ile birlikte, sıcak sıcak servis yapılır....
AFIYET OLSUN