1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Yufkalı Pilav

Gönderilme zamanı: 04 Şub 2007, 10:01
gönderen GökkUşAgI
Yufkalı Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 2 bardak pirinç
• 3 bardak et suyu
• 2-3 adet orta boy patates ( haşlanmış)
• 2 adet orta boy havuç ( haşlanmış)
• 1 kahve fincanı badem veya çam fıstığı
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 1 yufka
• Tuz- karabiber

Tarif

1. Pirinci yıkayıp tuzlu sıcak suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra içine tereyağ katılmış kaynayan et suyuna atın. Tuz, karabiber katıp kısık ateşte suyunu çektirin. 30 dk demlendirin.

2. Dibi yuvarlak veya payreks veya teflon bir tencerenin içini yağlayıp yufkayı yerleştirin. Önce ince yuvarlak dilimler halinde doğranmış havuçları ve patatesleri sıralayın; sonra içine hafif kavrulmuş fıstık veya badem katılmış pilavı boşaltın, yufkayı üzerine kapatıp biraz yağ sürün. Fırında açık pembe kızartın.

3. Pilavı, yuvarlak bir tabağa döndürün ve servisini yapın.