Yeşil Sarı Pilav

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Yeşil Sarı Pilav

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 10:00

Yeşil Sarı Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 2.5 su bardağı pirinç
• 300 gr ıspanak
• Yarım demet maydanoz
• 1 çay kaşığı safran
• 3 çorba kaşığı margarin
• 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
• Tuz, karabiber
• Süsleme için Jülyen doğranmış 1 havuç

Tarif

Ispanağı temizleyip bol suda yıkayın ve doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. 1.5 kaşık margarini tencerede eritin. Ispanak ve maydanozu ilave edip soteleyin. Tuz ve karabiber serpin.

Pirinci ayıklayıp yıkayın ve iki ayrı kaba paylaştırın. Birine tuz, diğerine safran ve tuz ekleyip karıştırın. Her ikisini de ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Beyaz pirinci süzüp ıspanaklı karışıma ilave edin. 1 kaşık peynir serpip harmanlayın. Safranlı pirinci süzüp kalan margarin, kalan kaşar peyniri ve 1 tutam tuzla karıştırın.

Ispanaklı pirinci fırın kalıbına döküp safranlı pirinci üzerine ekleyin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirip servis tabağına ters çevirin. Sote edilmiş havuçla süsleyin.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön