Yaprak Buğulaması

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Yaprak Buğulaması

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 10:00

Yaprak Buğulaması
Pilavlar

Malzemeler
• 1 bardak bulgur,
• 300 gr. taze asma yaprağı,
• 1 bardak su,
• 5 diş sarımsak,
• 3 ortaboy soğan,
• Tuz, karabiber,
• Kırmızıbiber,
• 1 yemek kaşığı biber salçası,
• 1/2 bardak zeytinyağı,
• 1 su bardağı su.

Tarif

Soyulmuş sarımsaklar, soğanlar ve taze asma yaprakları mümkün olduğunca ince kıyılır ve bulgurla karıştırılır. Biber salçası, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve zeytinyağı ilave edilir. Bu karışım tencereye konur 1 bardak da su eklenir, hafif ateşte bulgur suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. (Bulgurun cinsine göre pişme süresi farklıdır). Yemek servise hazırdır.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön