Tavuklu Pilav

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Tavuklu Pilav

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:59

Tavuklu Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 4 adet (700 gr) Tavuk Fileto
• 2 adet Soğan
• 2 diş Sarmısak
• 2 adet Havuç
• 3 kaşık Tereyağı
• 3 bardak (700 gr) pirinç
• 300 lt Tavuk suyu
• 1 adet limon
• Tuz,toz biber
• Maydanoz

Tarif

Soğanları ve sarımsağı soyduktan sonra ince ince doğrayın. 2 adet havucu temizledikten sonra halka halka dilimleyin. Bir tavada soğanları,sarımsakları, havuçlarla birlikte tereyağında kısa bir süre kızartın. Pirinci ilave edin ve birkaç dakika daha kızartın. Karışımın üzerine sıcak tavuk suyunu ilave edin. Pirinç sıvıyı emene kadar pişirin. Ayrı bir yerde yarım limonunun suyunu sıkın. Pirince limon suyu, tuz ve biberi ilave edin ve sonra da kıyılmış maydanozu ilave edin. Teflon tavaya biraz tereyağı koyun. Üstüne tuz ve toz biberi serpin. 4 adet tavuk filetoyu eritilmiş tereyağında hızla kavurun. Sonra düşük ısıda pişirin. Pişirdiğiniz filetoları dilimleyin ve pilav üzerine yerleştirin; garnitür olarak maydanoz ilave edin.Afiyet olsun.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön