Tavuklu Pilav 1

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Tavuklu Pilav 1

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:58

Tavuklu Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 2 bardak pirinç
• 3 bardak tavuk suyu
• 2 çorba kaşığı margarin
• 1/2 tavuk
• Tuz

Tarif

Bir tencereye 3 bardak su ile tavuğu haşlayın. Tavuk iyice haşlandıktan sonra parçalara bölüp bir tarafa bırakın.

Diğer taraftan 2 bardak pirinci ayıklayıp yıkayın, üzerini geçecek kadar su koyup, tuz ilave ederek 20-25 dakika ıslatın. Sonra pirincin duru suyu çıkıncaya kadar iyice yıkayın.

Bir tencereye margarin koyup hafif kızdırın, sonra buna 3 bardak tavuğu haşladığınız suyu, pirinçleri, parçalara bölünmüş tavuğu ve tuzu ilave edin ve pirinçler suyunu çekene kadar önce kuvvetli sonra kısık bir ateşte pişmeye bırakın. Pirinçler suyunu çekince yarım saat demlendirip servis yapın.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön