Tavuklu Patatesli Pilav

Pilavlar ve yemek tarifleri. Afiyet Olsun.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Tavuklu Patatesli Pilav

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 04 Şub 2007, 09:58

Tavuklu Patatesli Pilav
Pilavlar

Malzemeler
• 2 adet(360 gr) tavuk fileto
• 2 adet patates
• 1 su bardağı bezelye
• 2 adet havuç
• 2 su bardağı baldo pirinç
• 3.5 su bardağı tavuk suyu
• Tuz, karabiber
• 1 su bardağı sıvı yağ

Tarif

Tavuk filetoları bir tencerede iyice haşladıktan sonra soğuması için bir yere ayırın. Daha sonra ufak parçalar halinde ayırın. 2 adet patatesi soyduktan sonra küp şeklinde doğrayın. 2 adet havucu da aynı şekilde yıkadıktan sonra onları da küp şeklinde doğrayın. Bir tavaya doğradığınız patates ve havuçları atıp kızartın. Bezelyeyi ayrı bir kapta haşlayın. Büyük bir tencereye önce doğramış olduğunuz tavuk fileto , pirinç, havuç, pirinç, patates, pirinç, bezelye şeklinde üst üste sıralayın. Üzerine tavuk suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirin. Pilavınız piştikten sonra 5 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.


Cevapla

“Pilavlar” sayfasına dön